Ο βρόμικος πόλεμος της εταιρίας διανομών Gorillas προς τους εργαζόμενους

Οι διαμάχες μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της υπηρεσίας delivery τροφίμων Gorillas συνεχίζονται. Η κόντρα έχει φτάσει και σε δικαστικό επίπεδο, με την εταιρία να επιδιώκει με κάθε τρόπο την απαγόρευση δημιουργίας συνδικάτου εργαζομένων.
 
Την περασμένη Πέμπτη δόθηκε το «πράσινο φως» από το δικαστήριο για τη διενέργεια εκλογών στα συμβούλια βάσης, με την εταιρία να βάζει προσκόμματα για μια σειρά θεμάτων που δεν την απασχολούν, όπως για παράδειγμα για τη σύσταση εφορευτικής επιτροπής, απλά και μόνο για να καθυστερήσει και να μπλοκάρει τις αρχαιρεσίες. Παράλληλα, η εταιρία έχει ήδη απειλήσει ότι θα επιβάλλει πρόστιμα 10.000 ευρώ σε όσους συμμετέχουν στις εκλογές του συνδικάτου.

«Η διοίκηση της εταιρίας κάνει ό,τι μπορεί για να μας διασπάσει και να μας τρομοκρατήσει», τονίζει στο rosa.gr ο Τζόι Ριτζ, μέλος της εκλογικής επιτροπής των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι «τέτοιες πρακτικές εφαρμόζονται στο χώρο της εργασίας, ειδικά στο σύγχρονο εργατικό κίνημα, με στόχο την διάλυση κάθε συνδικαλιστικής δράσης».
 
  
Ο Ίλμαρ Βίγκαρντ, από το δίκτυο Aktion gegen Arbeitsunrecht, τονίζει ότι «η Gorillas κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερήσει τις εκλογές, φθείροντας τους εργαζόμενους», σημειώνοντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου «μας ανακουφίζει» και ότι «πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για τα δικαιώματά μα, γιατί είναι πρώτα και κύρια ζήτημα επιβίωσης για εμάς μέσα σε ένα πλήρως κατακερματισμένο εργασιακό περιβάλλον».
 
Σύμφωνα με το συνδικάτο Verd.i, συνολικά 350 εργαζόμενοι απολύθηκαν τον Οκτώβριο από την Gorillas, συμπεριλαμβανομένων και μελών της εκλογικής επιτροπής που συστάθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο, όπως μας υπογραμμίζει ο Ριτζ, οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να συμμετέχουν στις εκλογές. «Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα και ελπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι να έρθουν και να ψηφίσουν. Περιμένουμε εμπόδια από την εταιρία, αλλά δεν θα μας λυγίσουν».
 
 
 
Πηγή: www.rosa.gr