Έλον Μασκ – Χ / Η εφαρμογή θα συλλέγει βιομετρικά δεδομένα των χρηστών

Το Χ, το πρώην Twitter, πρόκειται να συλλέγει βιομετρικά δεδομένα των χρηστών του, όπως μια φωτογραφία του προσώπου τους, σε μια επικαιροποίηση της πολιτικής απορρήτου του.

Τα άτομα που έχουν εγγραφεί στη συνδρομητική υπηρεσία της πλατφόρμας, X Premium, μπορούν να επιλέξουν να παρέχουν μια selfie ή μια φωτογραφία ταυτότητας για επαλήθευση.

Η πολιτική αναφέρει επίσης ότι η X μπορεί να συλλέγει το ιστορικό απασχόλησης και εκπαίδευσης του χρήστη.

Αυτό θα γίνεται «για να σας προτείνει πιθανές θέσεις εργασίας, για να τις μοιραστεί με πιθανούς εργοδότες όταν κάνετε αίτηση για εργασία».

Υπήρχαν πράγματι προηγουμένως εικασίες ότι η X μπορεί να θέλει να προσφέρει υπηρεσίες πρόσληψης προσωπικού, μιας και τον Μάιο η X Corp απέκτησε μια υπηρεσία προσλήψεων με την ονομασία Laskie, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ήταν η πρώτη εξαγορά εταιρείας από τότε που ο Elon Musk αγόρασε το Twitter, για 44 δισ. δολάρια.

Η νέα πολιτική απορρήτου θα τεθεί σε ισχύ στις 29 Σεπτεμβρίου. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Ενδέχεται να συλλέγουμε και να χρησιμοποιούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες (όπως το ιστορικό απασχόλησης, το εκπαιδευτικό σας ιστορικό, τις προτιμήσεις απασχόλησης, τις δεξιότητες και τις ικανότητες, τη δραστηριότητα και τη δέσμευσή σας στην αναζήτηση εργασίας κ.ο.κ.) για να σας προτείνουμε πιθανές θέσεις εργασίας, να τις μοιραζόμαστε με πιθανούς εργοδότες όταν κάνετε αίτηση για εργασία, να επιτρέπουμε στους εργοδότες να βρίσκουν πιθανούς υποψηφίους και να σας εμφανίζουμε πιο σχετικές διαφημίσεις».

Η εταιρεία δήλωσε στο BBC: «Το X θα δώσει τη δυνατότητα να παρέχουν την κυβερνητική τους ταυτότητα, σε συνδυασμό με μια selfie, για να προσθέσουν ένα επίπεδο επαλήθευσης.

»Βιομετρικά δεδομένα μπορούν να εξαχθούν τόσο από την κυβερνητική ταυτότητα όσο και από την εικόνα selfie, για σκοπούς αντιστοίχισης. Αυτό θα μας βοηθήσει επιπλέον να συνδέσουμε, για όσους το επιλέξουν, έναν λογαριασμό με ένα πραγματικό πρόσωπο, επεξεργαζόμενοι την κυβερνητική τους ταυτότητα. Αυτό θα βοηθήσει επίσης το X να καταπολεμήσει τις απόπειρες πλαστοπροσωπίας και να καταστήσει την πλατφόρμα πιο ασφαλή».

Ο Μασκ φιλοδοξεί να μετατρέψει το X σε μια «εφαρμογή για τα πάντα», ένα «πολυκατάστημα» με διάφορες υπηρεσίες, μιας και μπορεί να συνεχιστεί η προσθήκη επιπλέον χαρακτηριστικών και ενημερώσεων στην πολιτική απορρήτου.