Οι Ρώσοι χτύπησαν αμάχους σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Ουκρανία -Πάνω από 30 νεκροί

Πάνω από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση με ρουκέτες που σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η ίδια πηγή, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Ουκρανίας, δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, ο οποίος χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.


«Δύο πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ», ανέφεραν οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι στην προηγούμενη ανακοίνωσή τους. Στη συνέχεια προσέθεσαν: «Σύμφωνα με επιχειρησιακά στοιχεία, περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν στην επίθεση με πυραύλους στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματορσκ.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή. Η Ρωσία δεν προχώρησε άμεσα σε κάποιο σχόλιο σε σχέση με την επίθεση αυτή και τον απολογισμό των θυμάτων.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων σε σάκους για τη μεταφορά νεκρών. Ο ίδιος, βρισκόμενος νωρίτερα στο σημείο αυτό, είδε εκατοντάδες ανθρώπους που ήλπιζαν να βρουν ένα τρένο για να εγκαταλείψουν την πόλη, υπό την απειλή μεγάλης ρωσικής επίθεσης.

Ανάρτηση για την επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σε αυτή, ανέφερε: «Οι κατακτητές χτύπησαν τον σιδηροδρομικό σταθμό Kramatorsk με ένα Point-U, όπου χιλιάδες ειρηνικοί Ουκρανοί περίμεναν για να εκκενώσουν την πόλη. Περίπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περίπου 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε διάφορους βαθμούς. Η αστυνομία και οι διασώστες βρίσκονται ήδη στο σημείο. Οι παάνθρωποι Ρώσοι δεν εγκαταλείπουν τις μεθόδους τους. Χωρίς τη δύναμη και το θάρρος να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν κυνικά τον άμαχο πληθυσμό. Αυτό είναι ένα κακό που δεν έχει όρια. Και αν δεν τιμωρηθεί, δεν θα σταματήσει ποτέ».

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο σταθμό - Ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ είπε ότι η αστυνομία και οι διασώστες ανέφεραν ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, μετά από ρουκέτες που έπληξαν τον σταθμό.


Γράφοντας στο Telegram, ο Παύλο Κιριλένκο είπε ότι χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο σταθμό εκείνη την ώρα, καθώς κάτοικοι από την περιοχή του Ντονέτσκ μεταφέρονταν σε ασφαλέστερες περιοχές της Ουκρανίας. 


Η Ουκρανή βουλευτής Λέσια Βασιλένκο ανέφερε επίσης αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν τη σιδηροδρομική γραμμή στο βόρειο τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ.

Τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους ακινητοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή της Ουκρανίας χθες ύστερα από αεροπορική επίθεση εναντίον της σιδηροδρομικής γραμμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων.

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται για μια νέα επίθεση και ότι η Μόσχα σχεδιάζει να καταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, γνωστό ως Ντονμπάς, που συνορεύει με τη Ρωσία.

Οι τοπικές αρχές σε κάποιες περιοχές καλούν τους αμάχους να απομακρυνθούν όσο είναι ακόμα δυνατόν και σχετικά ασφαλές για να το κάνουν.


Αυτός είναι ο νέος ρωσικός πύραυλος Iskander που έπληξε τους αμάχους στον σιδηροδρομικό σταθμό