Φωτογραφία REUTERS

Θα προχωρήσει μόνος του με τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τη λύπη του την Δευτέρα επειδή το Κογκρέσο δεν πρόκειται να ψηφίσει φέτος τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού συστήματος και κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι εμποδίζουν ένα από τα σημαντικότερα νομοσχέδιά του, ενώ υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει μόνος του τη μεταρρύθμιση.

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα επιτρέψουν να γίνει ψηφοφορία για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο φέτος.

Αμέσως μετά μιλώντας στους δημοσιογράφους από τον Κήπο των Ρόδων, στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι ζήτησε από τους συμβούλους του να του υποβάλουν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού τις προτάσεις τους για το θέμα και τόνισε ότι θα αναλάβει χωρίς καθυστέρηση να τις προωθήσει.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι έχει δώσει οδηγίες για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων. Όσον αφορά τα δεκάδες χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά από χώρες της Κεντρικής Αμερικής που καταφτάνουν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι τα περισσότερα από αυτά θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους μόλις ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01/07/2014 - 00:11