Φωτογραφία REUTERS

Σομαλία: Τέσσερις νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται το κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, τη Μογκαντίσου, σύμφωνα με την αστυνομία και με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων.
 
Οι ένοπλοι της ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σαμπάμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση του εκπροσώπου τους.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters, μετά τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από το κοινοβούλιο και είδε τέσσερα πτώματα στον τόπο της έκρηξης. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι.

«Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν μέσα στο κτριακό συγκρότημα του κοινοβουλίου της Σομαλίας», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματικός της αστυνομίας Νουρ Αλι.
Την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν μέσα στο κτίριο κάποιοι βουλευτές, σύμφωνα με έναν βουλευτή. «Τώρα βρίσκομαι στην πόλη αλλά γνωρίζω ότι κάποιοι συνάδελφοί μου πραγματοποιούν συνομιλίες μέσα στο κτίριο», είπε ο βουλευτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Πυροβολισμοί ακούστηκαν και από ένα τέμενος που βρίσκεται απέναντι από το κοινοβούλιο.

Οι ένοπλοι της αλ Σαμπάμπ έχουν πολλές φορές εξαπολύσει επιθέσεις αυτοκτονίας στη Μογκαντίσου. Πριν από περίπου δύο χρόνια απωθήθηκαν από την πρωτεύουσα κι έκτοτε κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους.

Πηγή: Reuters,naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24/05/2014 - 15:22