Δολοφονία Καμπανού: Κανένα ελαφρυντικό στους 12 από την εισαγγελέα

Η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα, εισηγήθηκε προς τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του ‘Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Τα ελαφρυντικά, που αιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για λογαριασμό των εντολέων τους και απέρριψε η εισαγγελέας, αφορούσαν τη μετεφηβική ηλικία, τον σύννομο βίο (για τους 11 από τους 12), την ειλικρινή μεταμέλεια και τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά (κατά περίπτωση). Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισαγγελική πρόταση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από φίλους και συγγενείς του 19χρονου ‘Αλκη που βρίσκονται εντός της δικαστικής αίθουσας. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται πως στις 6 Ιουλίου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Συγκεκριμένα, η κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, με την οποία καταδικάστηκαν οι επτά από τους κατηγορούμενους, ενώ οι πέντε καταδικάστηκαν για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Ακόμα, για τον τραυματισμό του ενός από τους φίλους του Άλκη, το δικαστήριο αποφάσισε ενοχή πέντε ατόμων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κι άλλων επτά για συνέργεια, ενώ για τον τραυματισμό του τρίτου ατόμου κήρυξε ένοχο έναν από τους δώδεκα και τους υπόλοιπους για συνέργεια. Συνολικά και οι 12 κρίθηκαν ένοχοι για όλα τα υπόλοιπα αδικήματα που τους αποδίδονται, ενώ η έδρα πρότεινε τη διακοπή της δίκης, προκειμένου να προετοιμαστούν οι συνήγοροι για τις αγορεύσεις τους.