ΟΣΕ: Ακυρώθηκε το δρομολόγιο με τις δεκάδες αφύλαχτες διαβάσεις - Αρνήθηκε ο μηχανοδηγός

«Πάμε κι όπου βγει...»

Παραμένει η πλήρης απαξίωση του σιδηροδρομικού δικτύου, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος, μεταβατικός, υπουργός έχουν προβεί σε μπόλικα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα εδώ και 63 ημέρες, μετά την ημέρα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη συλλογική μνήμη.

Στη σκιά του δυστυχήματος των Τεμπών με τουλάχιστον 57 νεκρούς, οι αποκαλύψεις συνεχίζουν να πέφτουν βροχή με τον πρόεδρο του Σωματείου Μηχανοδηγών να αποκαλύπτει σημερινό έγγραφο του ΟΣΕ με οδηγίες προς τον μηχανοδηγό συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας πως το δρομολόγιο που επρόκειτο να κάνει περιλαμβάνει τουλάχιστον δέκα ισόπεδες διαβάσεις που είτε είναι αφύλαχτες είτε το αυτόματο σύστημα που ελέγχει τις μπάρες δεν λειτουργεί.

Λίγη ώρα αργότερα, με νεότερη ανάρτησή του, ο Κώστας Γενιδούνιας ανακοινώνει ότι ο εργαζόμενος αρνήθηκε να ξεκινήσει με αποτέλεσμα το δοκιμαστικό δρομολόγιο να ακυρωθεί και ο συρμός να επιστρέψει στο μηχανοστάσιο.

«Ας καταλάβουν καλά οι υπεύθυνοι ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Αγώνας για ασφάλεια στην εργασία κ τις μεταφορές , Αγώνας για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ καθημερινά» σημειώνει με νόημα ο πρόεδρος του σωματείου.

Συνεχίστε, θα τα μηδενίσετε τα δρομολόγια...

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της Πόπης Τσαπανίδου στα όσα τραγικά συμβαίνουν στον ΟΣΕ, με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στην κυβέρνηση.

Η κ. Τσαπανίδου αναφέρει χαρακτηριστικά «συνεχίστε με τον ίδιο ρυθμό τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Πού θα πάει. Θα τα μηδενίσετε».

Αναλυτικά: Θυμάστε την τηλεδιοίκηση της βόρειας Ελλάδας που θα εγκαινίαζε ο κ. Μητσοτάκης; Ε, σήμερα μας ενημέρωσε ο ΟΣΕ, ότι στη γραμμή προς Στρυμόνα, 10 διαβάσεις είτε είναι αφύλαχτες, είτε δε λειτουργούν. Οι μηχανοδηγοί αρνήθηκαν να κάνουν την επικίνδυνη διαδρομή, ο συρμός επέστρεψε στο μηχανοστάσιο, το δοκιμαστικό δρομολόγιο ακυρώθηκε. Στην καρδιά της περιφέρειας του υποψηφίου Σερρών κ. Καραμανλή, στην Ελλάδα του 2023. Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση. Συνεχίστε με τον ίδιο ρυθμό τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Πού θα πάει. Θα τα μηδενίσετε.

Πηγή: efsyn.gr