Δικαστική ήττα: Αθωώθηκαν 4 εκπαιδευτικοί που είχαν τεθεί σε αργία

Δικαστική ήττα για το υπουργείο Παιδείας, με την αθώωση 4 εκπαιδευτικών, που έπειτα από απόφαση της υπουργού Νίκης Κεραμέως (την οποία ανακάλεσε έναν χρόνο αργότερα), είχαν τεθεί σε δυνητική αργία.

Ειδικότερα, αθωώθηκαν οι τέσσερις εκπαιδευτικοί που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος σε μια υπόθεση που αφορούσε την «παράτυπη» τοποθέτηση διευθυντή σε Επαγγελματικό Λύκειο του νομού Λάρισας, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Υπενθυμίζεται, ότι αφορμή για την αρχική απόφαση της Κεραμέως αποτέλεσε η απόφαση που εξέδωσε το ΠΥΣΔΕ Λάρισας τον Μάρτιο του 2020, και αφορούσε την τοποθέτηση εκπαιδευτικού στη θέση του διευθυντή σε Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) του νομού στον οποίο «είχαν αναγνωριστεί εκ παραδρομής» μόρια από τη ΔΔΕ Κοζάνης. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα ποινικά δικαστήρια μετά από ένσταση άλλου υποψηφίου για την ίδια θέση διευθυντή. Η δίκη διεξήχθη τελικά σήμερα με το δικαστήριο να ανακοινώνει την αθώωση των τεσσάρων εκπαιδευτικών.

Όπως δήλωσε στο larissanet.gr ο τέως διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τότε πρόεδρος του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ, Γιάννης Καψάλης «όλη αυτή η ιστορία οργανώθηκε από κάποιους  εντελώς άδικα. Αποδείχθηκε περίτρανα η αλήθεια».

Αναλυτικά όσα είπε:
«Σήμερα είναι η λήξη μιας επώδυνης για μένα ιστορίας και καθ’ όλα άδικης για άλλους 3 συναδέλφους. Οργανώθηκε από κάποιους όλη αυτή η ιστορία εντελώς άδικα. Με διαπόμπευσαν, μου έκαναν μηνύσεις άπειρες. Παραπέμφθηκα στο πειθαρχικό, μπήκα σε δυνητική αργία. Έναν χρόνο μετά από ομόφωνη απόφαση του πειθαρχικού ότι δεν έπρεπε, ανακάλεσε η υπουργός.

Σήμερα γράφτηκε ο επίλογος με την πανηγυρική μας αθώωση από το δικαστήριο. Είχα πει σε μια συγκέντρωση που είχε γίνει από συναδέλφους για να μας στηρίξουν ότι η αλήθεια θα αποδειχθεί περίτρανα. Όχι μόνο επειδή δεν έπρεπε να τεθούμε σε αργία για μια θέση μας στο ΠΥΣΔΕ αλλά επειδή είχαμε δίκιο και επί της ουσίας και αυτό αποδείχθηκε και σήμερα περίτρανα.»