Φεμινιστικό φεστιβάλ Witches Of The South στην Ηλιούπολη

Η φεμινιστική συλλογικότητα Witches Of The South διοργανώνει 2ημερο φεστιβάλ στα πολυκλαδικά Ηλιούπολης στις 18-19 Ιουνίου, για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων και τη διευκόλυνση της κοινωνικής επανένταξης της επιζώσας (τραφικινγκ) Ε.

 

  • Το φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο 5ο ΓΕΛ Ηλιούπολης στα Πολυκλαδικά, στην διέθυνση Αλ. Παπαναστασίου 12, Ηλιούπολη «είναι ακόμα μία διεκδίκηση ορατότητάς, ελεύθερης έκφρασης – κίνησης στις γειτονιές μας. Θα διεξαχθεί στα νότια γιατί η επιλογή αυτή συμβολίζει τον αγώνα επανακοικειοποίησης του δημόσιου χώρου που δομήθηκε από «άλλους» για τους συγκεκριμένους «εκείνους» που ορίζουν και συντηρούν τις καταπιέσεις μας. Δεν ξεχνάμε όλες τις καταγγελίες για τους παραβιαστές στις στάσεις μετρό και στα στενάκια δίπλα στα σπίτια μας».

«Γιατί στην Ηλιούπολη : Η επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος που διαπράχθηκε εις βάρος της Ε. και όχι μόνο, είναι επιστροφή για ενδυνάμωση – πρόσκληση εκείνων που δεν έχουν καταφέρει να διαφύγουν. Πιο ποιητικά, θα λέγαμε πως επιστρέφουμε γιατί δεν έχουμε φύγει όλες ακόμα και εμείς δεν τις ξεχνάμε – δεν τις προσπερνάμε αλλά δηλώνουμε παρουσία και στήριξη μέχρι να βρούμε τους τρόπους να βρεθούμε» επισημαίνει η συλλογικότητα.

«Γιατί κάλεσμα στήριξης – υλοποίησης : Μας λένε πως η ευθύνη είναι ζήτημα ατομικό, η επιβίωση ευθύνη των πληττώμενων. Θέλουμε να στήσουμε με τα χέρια μας τους χώρους μας , να βρούμε συλλογικά τα εργαλεία επιβίωσής μας και να κάνουμε τα συνθήματα μας πράξη» προσθέτει αναφέροντας πως το κάλεσμα απευθήνεται «στον κόσμο της γειτονιάς που στήριξε με την παρουσία του μία από τις μεγαλύτερες πορείες γειτονιάς που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια (ΑΤ Ηλιούπολης). Στις μαθήτριες- μαθητές των νοτίων. Σε φεμινιστικές συλλογικότητες, ΛΟΑΤΚΙΑ+ συλλογικότητες, τοπικές και μή συνελεύσεις μεταναστριών-ων, αντιφασιστικές συλλογικότητες, κοινότητες ομάδες γειτονιάς που παλεύουν ενάντια σε σεξισμό και εκφασισμό».

«Οι συλλογικότητες και τα άτομα που επιθυμούν να ενισχύσουν με την παρουσία τους το φεστιβάλ , θα συζητήσουν τους στόχους και την φυσιογνωμία του φεστιβάλ για να στηθεί στην γειτονιά. Η καρδιά μας χτυπάει στην επαρχία : Ελπίζουμε να μπορέσουν να παραβρεθούν στο φεστιβάλ οι φεμινιστικές συνελεύσεις την επαρχίας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα θέλαμε να μας αποσταλούν κείμενα ή άλλα υλικά για να διακινηθούν στο φεστιβάλ στο «επαρχιώτικο φεμινιστοπερίπτερο», καταλήγουν.

Τέλος επισημαίνεται πως ο πρόγραμμα του φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις του θα δημοσιευθούν σύντομα, ενώ η κεντρική πολιτική εκδήλωση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την δεύτερη ημέρα 19-06 στις 7:00 και όχι την ημέρα της πορείας περηφάνειας #PrideAth. Αυτό, για να μπορέσει η κοινότητα να στηρίξει με την παρουσία της το βράδυ τον αγώνα της Ε.

Μπορείτε να προσεγγίσετε τον χώρο του φεστιβάλ με τους εξής τρόπους:
Από κέντρο:
– Με μετρό Γραμμή 2 (στάση Άλιμος)
– Με λεωφορείο Α3 (στάση Ανεμώνα)
– Με ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ λεωφορείο 790 (στάση Ανεμώνα)

Από νότια (πχ Γλυφάδα, Ελληνικό):
– Με ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ λεωφορείο 790 (στάση ΚΟΝΤΟΠΗΓΑΔΟ – ΣΤ. ΑΛΙΜΟΣ)
– Με λεωφορείο Α3 (στάση ΚΟΝΤΟΠΗΓΑΔΟ – ΣΤ. ΑΛΙΜΟΣ)
– Με μετρό Γραμμή 2 (στάση Άλιμος)