ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ / Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις εταιρείας για μεταθέσεις εργαζομένων

Τις μεθοδεύσεις εταιρείας για μεταθέσεις εργαζομένων καταγγέλλει η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της εταιρείας BRINKS στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, η οποία μεταθέτει εργαζόμενους του αεροδρομίου Μυτιλήνης σε άλλο αεροδρόμιο της χώρας προκειμένου να το στελεχώσει ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Η εταιρεία όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη της τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους εξαιτίας της εκρηκτικής κατάστασης με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, όχι μόνο δεν υπολογίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν οικογένειες εδώ, αλλά παίρνει την απόφαση αντί να προσλάβει εργαζόμενους, να τους μετακινήσει εξυπηρετώντας τα συμφέροντά της. Πιο συγκεκριμένα, καλεί τους εργαζόμενους ή να δεχτούν τη μετακίνησή τους σε άλλο αεροδρόμιο ή να υπογράψουν οικειοθελής παραίτηση.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν υπογράψει φαρδιά-πλατιά όλες οι κυβερνήσεις, αξιοποιείται στο έπακρο από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων, μετατρέποντάς τους σε "εργαζόμενους-λάστιχο" για την κάλυψη των δικών τους αναγκών μη υπολογίζοντας τις ανάγκες και τη ζωή των εργατών.

Ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε ομίλου, οι εργαζόμενοι γίνονται βορά, μπροστά στον φόβο της ανεργίας, υπογράφοντας άθλιες συμβάσεις εργασίας με επαίσχυντους όρους και χαμηλές αποδοχές.

Τους ξεκαθαρίζουμε πως οι εργαζόμενοι ούτε τρομοκρατούνται, ούτε υποκύπτουν σε τέτοιους είδους πιέσεις.

Δεν θα τους περάσει. Στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων μας, δυναμώνοντας τον αγώνα μας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στον εκβιασμό. Η δύναμή μας είναι στον οργανωμένο αγώνα μέσα από τα Σωματεία μας».

Τις μεθοδεύσεις της εταιρείας καταγγέλλει και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15/04/2022 - 21:09