Με μουσική και συνθήματα η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ

Με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και συνθήματα για δικαιοσύνη από την Ανοιχτή Ορχήστρα, συνεχίστηκε σήμερα για δέκατη ημέρα η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Την ίδια στιγμή έγινε δεκτός με χειροκροτήματα ο πατέρας του Ζακ κι εκείνος ανταποκρίθηκε με ένα ζεστό ευχαριστώ.

Στο δικαστήριο, ο παθολόγος με ειδίκευση στην προνοσοκομειακή ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Δημήτριος Φραγκάκης, επιβεβαίωσε τις καταθέσεις των τριών ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών και ενός πραγματογνώμονα της οικογένειας, ότι δηλαδή ο θάνατος του ακτιβιστή οφείλεται αποκλειστικά στα χτυπήματα που δέχθηκε.

Την ίδια στιγμή, μάρτυρας, πρώην αστυνομικός, μακρινός συγγενής του θύματος, κατέθεσε ότι η βία των αστυνομικών ήταν υπερβάλλουσα και αμφισβήτησε τον χειρισμό της υπόθεσης στη συνέχεια, που είχε σκοπό την συγκάλυψη των δραστών και όχι την προστασία του Ζακ.

Σημειώνεται ότι η ορχήστρα υποδέχθηκε ιδιαίτερα θερμά την Αμαλία και τη μητέρα της, το κορίτσι που καταγγέλλει βιασμό από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα, από την ηλικία των 12 μέχρι 14 ετών, η οποία επρόκειτο να καταθέσει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η δίκη αναβλήθηκε.

 

 

Φωτογραφίες από Eurokinissi:

 

 

Πηγή: tvxs.gr