Με αντι-Navtex απαντούν Ελλάδα και Κύπρος στην Τουρκία (video)

Με ψυχραιμία παρακολουθεί η Αθήνα όλες τις κινήσεις της Τουρκίας, που συνεχίζει να προκαλεί και με Νavtex δεσμεύει, για έρευνες περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. To πρωί ανακοινώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, ότι Ελλάδα και Κύπρος απαντούν με αντι-Navtex για την ίδια περιοχή. Σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση παραμένουν οι ένοπλες δυνάμεις.

Στην ελληνική NAVTEX καθίσταται σαφές ότι η οδηγία που εκδόθηκε από την Τουρκία για τις έρευνες του Oruc Reis, αναφέρεται σε μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δραστηριότητα σε περιοχή η οποία υπερκαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε Navtex, με την οποία ακυρώνει την χθεσινή παράνομη τουρκική Navtex και καλεί τους ναυτιλλομένους να την αγνοήσουν. Η ελληνική Navtex αναφέρει ότι η τουρκική Navtex εκδόθηκε από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό και αναφέρεται σε παράνομες δραστηριότητες σε ελληνική περιοχή. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι μόνο ο υδατογραφικός σταθμός του Ηρακλείου έχει δικαιοδοσία να εκδίδει Navtex στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αντίστοιχη Νavtex εξέδωσε και η Κύπρος.

Η NAVTEX για το Καστελόριζο είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, απάντησε η Άγκυρα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ΥΠΕΞ.πηγή ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54