Φωτιά σε εργοστάσιο της Λαμίας που κατηγορήθηκε για την μαζική δηλητηρίαση μαθητών

Το βράδυ της Κυριακής (19/5) οι εγκαταστάσεις της εταιρείας “Γιαννίτσης” στην ΒΙΠΕ Λαμίας κάηκαν ολοσχερώς. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε ετοιμάσει δυο ημέρες πριν τα σχολικά γεύματα, που προκάλεσαν μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές σχολείων της περιοχής.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο LamiaNow, η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική για την επιχείρηση και σε λίγο περισσότερο από μια ώρα και παρά τις μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων με 40 πυροσβέστες, 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καταστρέφοντας το κτίριο, αλλά και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου με αντιασφυξιογόνες μάσκες με στόχο να αποκλείσουν την πιθανότητα παρουσίας εργαζομένων μέσα σε αυτό, όμως οι ισχυρές εκρήξεις από δεξαμενές αερίου τροφοδοτούσαν τις φλόγες.

Ορισμένοι εργαζόμενοι που έφτασαν πρώτοι στον χώρο του εργοστασίου μπήκαν μέσα στο προαύλιο χώρο θέλοντας να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα, κυρίως τα φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας, τα οποία είχαν παραδοθεί στις φλόγες.

Βίντεο του LamiaReport.gr