ΠΕΝΕΝ - 24ωρη Απεργία 28 Φλεβάρη 2024

ΠΕΝΕΝ
24ωρη Απεργία 28 Φλεβάρη 2024
Στα λιμάνια Πειραιά – Ραφήνας – Λαυρίου
Έναρξη: 00:01                                                                                     Λήξη:24:00


Διεκδικούμε λύσεις στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις, μέτρα για την ακρίβεια.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ συνεχίζει εντατικά την ενημέρωση, την προετοιμασία και την οργάνωση της απεργίας για τις 28/2.
Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκια του ΔΣ επισκέπτονται καθημερινά τα πλοία που βρίσκονται στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου στα οποία θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία.
Η ανταπόκριση του κλάδου στο κάλεσμα μας είναι καθολική γεγονός που προμηνύει ότι κανένα πλοίο στα προαναφερόμενα λιμάνια δεν θα λύσει κάβους και κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί κατά το χρόνο που ισχύει η απεργία μας.


Η απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αποτελεί την απάντηση του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική η οποία συσσωρεύει και οξύνει τα εργατικά και λαϊκά προβλήματα.
Κορυφαία προβλήματα της περιόδου που διανύουμε είναι η ακρίβεια με την αλματώδη αύξηση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, στην ενέργεια και σε πλήθος υπηρεσιών που καταβροχθίζουν το λαϊκό εισόδημα.


Τα αιτήματα μας:
Είναι  απαίτηση μας να παρθούν  μέτρα κατά της αισχροκέρδειας, να υπογραφούν παντού ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, να αντιμετωπισθούν τα εργασιακά προβλήματα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να δοθούν πίσω τα κλεμμένα στους συνταξιούχους, να σταματήσει η φοροληστεία στα εισοδήματα μας!
Καλούμε τα ΜΜΕ να σταματήσουν την ιδιότυπη σιωπή τους και να προβάλλουν την απόφαση μας για απεργία ώστε να ενημερωθεί το επιβατικό κοινό και όλοι οι χρήστες των Ακτοπλοϊκών και πορθμειακών συγκοινωνιών.


Κλιμάκια της ΠΕΝΕΝ θα βρίσκονται στα τρία λιμάνια από τις 5:30 το πρωί στις 28/2/24.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
ο Πρόεδρος                                                                                                          ο Γεν. Γραμματέας
Αντώνης Νταλακογεωργός                                                                                      Φώτης Κισκήρας