Έγκλημα στα Τέμπη: Δίωξη σε βάρος δύο στελεχών της Hellenic Train – Αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες

Δίωξη σε βάρος δύο στελεχών της «Hellenic Train» για το έγκλημα στα Τέμπη, ασκήθηκε από τον αρμόδιο Αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος μετά την ανακοίνωση των αξιόποινων πράξεων από τον Εφέτη – Ανακριτή, Σωτ. Μπακαϊμη, άσκησε χθες δίωξη σε βάρος των δύο στελεχών της εταιρείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία Η δίωξη αφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο και σε διευθυντή διεύθυνσης της Α.Ε. οι οποίοι διώκονται για αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν δια παραλείψεως και ειδικότερα για τα πλημμελήματα, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή, ενώ να διευκρινιστεί ότι σε βάρος των υπολοίπων 31 (στελεχών ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ) έχει ασκηθεί δίωξη και για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας.

Συνολικά μέχρι τώρα έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος συνολικά 33 στελεχών, ενώ από τον Εφέτη – Ανακριτή εξετάζονται τυχόν ευθύνες και δύο ακόμη φορέων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο άσκησης πρόσθετων διώξεων σε βάρος υπηρεσιακών στελεχών.

Εκτιμάται ότι η έναρξη της πολυαναμενόμενης δίκης θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο και θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.