Τέμπη: Υπογραφές για αναβάθμιση σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο ζητάνε συγγενείς

Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου από πλημμέλημα σε κακούργημα ζητά για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τεμπών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν το Documento και το eleftheria.gr, γίνεται ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία, να συνυπογράψουν οι πολίτες μήνυση που θα κατατεθεί, για «να καταλογιστούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι».

«Όλος ο ελληνικός λαός, αλλά κυρίως εμείς οι συγγενείς θυμάτων και οι τραυματίες, επιθυμούμε να καταλογιστούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι εγκληματίες […] Για να γίνει αυτό και για να ξεκλειδώσουν τα χέρια των ανακριτών, αλλά και των δικαστών, που θα δικάσουν αργότερα τη δολοφονία, πρέπει να γίνουν μαζικές μηνύσεις», σημειώνει μεταξύ άλλων στο κείμενό του.

«Όποιος πραγματικά έχει αφυπνιστεί, δεν έχει παρά να πράξει το καθήκον του, για να οδηγήσει τους δικαστές, στην επιδιωκόμενη απονομή δικαιοσύνης», συμπληρώνει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση
Σχεδόν έντεκα μήνες και το πένθος παραμένει νωπό. Η απώλεια των αγαπημένων μας, δεν αντισταθμίζεται, με την οποιαδήποτε στιγμή χαράς που μπορούμε να λάβουμε. Παραμένει στον ύψιστο βαθμό και πονάει, πονάει πολύ!!!

Οι δικαστικές αρχές προσπαθούν όλο αυτόν τον καιρό να εξιχνιάσουν το έγκλημα και να αποδώσουν κατηγορίες στους ενόχους. Όλος ο ελληνικός λαός, αλλά κυρίως εμείς οι συγγενείς θυμάτων και οι τραυματίες, επιθυμούμε να καταλογιστούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι εγκληματίες.

Για να γίνει αυτό και για να ξεκλειδώσουν τα χέρια των ανακριτών, αλλά και των δικαστών, που θα δικάσουν αργότερα τη δολοφονία, πρέπει να γίνουν μαζικές μηνύσεις. Πρώτα από όλα, από όλους τους συγγενείς θυμάτων, όλους τους τραυματίες και τους επιβαίνοντες, που ήταν εν δυνάμει μελλοθάνατοι, ονομαστικά προς τα πρόσωπα, που θεωρούν ότι είναι υπαίτιοι για την ανθρωποκτονία και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στο συγκεκριμένο έγκλημα.

Κατόπιν, από το σύνολο των μελών του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών, που πρέπει να υπογράψει τη μήνυση αυτή και θα ακολουθήσουν υπογραφές από ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που θέλει διακαώς να συμμετάσχει, διότι ταυτίζεται με τους αθώους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Έχοντας οι δικαστικές αρχές, αυτές τις μηνύσεις παρακαταθήκη “επάνω στο γραφείο τους”, διότι δεν μπορούν “να τις βάλουν πλέον στο συρτάρι”, θα αναγκαστούν και μάλιστα με ελαφρά την καρδία, να ανεβάσουν το κατηγορητήριο, σε κακούργημα από ενδεχόμενο δόλο και να αξιοποιήσουν όλα τα στοιχεία που το βεβαιώνουν. Αυτό λοιπόν θα διευκολύνει και στην απόδοση ευθυνών, σε υψηλόβαθμα στελέχη, που είναι και το επιθυμητό. Στη συνέχεια θα οδηγήσει σε μία γρήγορη και εμπεριστατωμένη άσκηση διώξεων προς όλους τους υπαίτιους, σύμφωνα με την αντίστοιχη ευθύνη του καθενός, για τη μαζική δολοφονία, (ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και για τα υπόλοιπα αδικήματα).

Το μήνυμα απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ !!!

Όποιος πραγματικά έχει αφυπνιστεί, δεν έχει παρά να πράξει το καθήκον του, για να οδηγήσει τους δικαστές, στην επιδιωκόμενη απονομή δικαιοσύνης.