Οι ειδήσεις στα Αλβανικά

Ndryshimet në tatimet nga viti 2015

Një tjetër peshë në qafën e atyre që ende punojnë. Që nga viti i ri 2015, vijnë ndryshime radikale në tatim, sepse punëdhënësit ose fondet e sigurimeve sociale do të mbajnë çdo muaj nga paga apo pensioni 1/12 e taksave vjetore për të ardhurat totale të rrogëtarëve dhe pensionistëve. Me këtë masë, shpresojnë për të trajtuar rritjen e madhe të borxheve të prapambetura, të atyre që nuk janë në gjendje të paguajnë.

Skenarë të riformimit të qeverisë të hënën

Edicionet e lajmeve të kanaleve private televizive thonë se të hënën e Shpirtit të Shenjtë do të njoftohet reformimi i qeverisë.

Shumë emigrantë u mblodhën jashtë gjykatës së Patras

Dhjetra emigrantëve janë mbledhur jashtë gjykatës së Patras, ku sot ka filluar gjyqi për të shtënat kundër dhjetra emigrantëve, në prill të vitit të kaluar në Nea Manolada. Për këtë çështje janë akuzuar katër persona për të shtënat, nga të cilat ishin plagosur 28 punëtorë të huaj që punonin në kultivimin e luleshtrydheve.

Për "drejtimin e një organizate kriminale" akuzohet një deputet i partisë fashiste, Agimi i Artë.

Për kategorinë e anëtarësimit dhe drejtimit të një organizate kriminale hetohet para trupit hetues, deputeti i Agimit të Artë, Dimitris Kukutsis.

Ndalohet shqyrtimi i të gjitha skandaleve me mbylljen e papritur të Parlamentit

Ndalohen dhe dërgohen në të ardhmen e padukshme të gjitha skandalet e pazgjidhura, që do të diskutoheshin në seancën plenare të Parlamentit, pas mbylljes së papritur të Parlamentit. Me përfundimin e Parlamentit të sotëm dhe hapjen e seksioneve verore nga data 16 qershor, ka mundësi të ndalohen dhe të mos diskutohen skandalet, të tilla si hyrja e Greqisë në Fondin Monetar Ndërkombëtar, prerja e depozitave, Lista Lagarde, programet e armatimit dhe raste të tjera të rënda të korrupsionit.
 


Të mërkurën, 11 qershor miting jashtë ERT-it

Të mërkurën, 11 qershor, organizojnë një miting jashtë ERT-it në Agia Parashkevi, për të demonstruar kundërshtimin tonë në mbylljen fashiste të Radio-Televizionit Publik një vit më parë nga qeveria, duke lënë në rrugë brenda një nate 2.600 punonjës.
Gjithashtu për të denoncuar shpërdorimin e pasurisë publike që bëhet në të ashtuquajturin NERIT, një kanal qeveritar që denoncohet edhe nga vetë miqtë e qeverisë, të cilët largohen për t'u zëvendësuar me të tjerë.


Revokojnë vendimet e tyre Bashkitë e zonës së Selanikut

Në anulimin e vendimeve, me të cilat kanë dhuruar objekte dhe rrjete në Ndërmarrjen e Ujësjellësit të Selanik-ut orientohen  ëmbëdhjetë Bashki të qytetit, që furnizohen me ujë nga EYATh, në prag të shitjes së saj tek individët.


Vjedhje me aromë terrorizmi

Grabitje me armë ka ndodhur dje në filjalen e Bankës Piraios, në Sikurio të Larisas - vjedhje me aromë terrorizmi. Shqyrtohen të gjitha
opsionet nga Shërbimi Kundërterrorizimit.


Vazhdohen shpërthimet në Kabul

Në Kabul, një shpërthim i dyfishtë me bombë është shënuar mbi konvojin e presidentit kandidat të Afganistanit, Abdullah Abdullah. Ai vëtë shpëtoi pa u plagosur, por ka disa të plagosur. Raundi i dytë i zgjedhjeve presidenciale zhvillohet javën e ardhshme dhe konsiderohet e sigurtë zgjedhja e z.Abdullah.


Shpëtuan emigrantë nga Marina Luftarake Italiane

Pothuajse, 2.500 emigrantë që ishin në bordin e 17 anijeve, kanë shpëtuar 24 orët e fundit nga Marina Luftarake Italiane dhe anije të
tjera. Shumica janë refugjatë nga Siria, Etiopia, Libia dhe vendet e Sub-Saharan Africa.


Moti

Shërbimi Kombëtar Meteorologjik parashikon mot të mirë në rajonet më të shumta të vendit, por dhe vransira të pakta me shira dhe stuhi sporadike në rajonet e tjera. Temperatura maksimale në Athinë dhe Selanik do të jetë 29ºC.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06/06/2014 - 16:44