Ν. Κορέα: Τέσσερις νεκροί και 292 αγνοούμενοι σε ναυάγιο πλοίου

292 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο ενός νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού πλοίου στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή, αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό των αγνοούμενων που είχε ανακοινώσει νωρίτερα. Τέσσερις οι επιβεβαιωμένοι νεκροί.

Το πλοίο μετέφερε 459 ανθρώπους, από τους οποίους 164 έχει επιβεβαιωθεί πως διασώθηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι της ακτοφυλακής.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αφού το οχηματαγωγό παρουσίασε μεγάλη κλίση και ανατράπηκε σε κατά τα φαινόμενα ήρεμες καιρικές συνθήκες. Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ασφάλειας και Δημόσιας Διοίκησης είχε ανακοινώσει πως 368 άνθρωποι είχαν διασωθεί και πως εξακολουθούσε να αγνοείται η τύχη 100, αλλά αργότερα ανακοίνωσε πως επρόκειτο για λάθος υπολογισμούς. Οι 292 αγνοούμενοι βρίσκονται είτε εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του πλοίου, το οποίο έχει βυθιστεί ή στα νερά του ωκεανού.

Το πλοίο «Σεουόλ» μετέφερε 459 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών και καθηγητών και είχε πορεία προς το νησί Γιετζού, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της χερσονήσου της Κορέας. Έστειλε σήμα κινδύνου πριν αρχίσει να παίρνει επικίνδυνη κλίση και ουσιαστικά λίγο αργότερα σχεδόν βυθίστηκε με το ένα τμήμα του μόνο να είναι πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54