ΣΥΡΙΖΑ: Πιο επίκαιρος από ποτέ ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Όχι μόνο για λόγους ανθρωπισμού ή υποστήριξης γενικώς των “διαφορετικών”. Αλλά γιατί ήδη πριν από την κρίση, πάνω στα σώματα των μεταναστών και των προσφύγων δοκιμάστηκε μια πολιτική αγριανθρωπισμού και υπερεκμετάλλευσης, που συνδυάζει την κατάργηση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων με την  αστυνομική βία και την κρατική αυθαιρεσία, αλλά και την ανοχή στη ναζιστική βία της Χρυσής Αυγής μέχρι πρότινος.


Η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, και η απόπειρα θεσμοποίησης της ατιμωρησίας για τη ρατσιστική βία που ασκούν κρατικά όργανα, συνοψίζει το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις. Την ίδια στιγμή, ορίζει πολλαπλά καθήκοντα για τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι σε μια κυβέρνηση που επενδύει στον ρατσισμό, για να ανακτήσει το έδαφος που χάνει λόγω της εγκληματικής λιτότητας.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι η χώρα χρειάζεται μια καινούρια μεταναστευτική πολιτική. Μια πολιτική στον αντίποδα της παράνομης αποτροπής προσφύγων στα σύνορα, της συγκάλυψης εγκλημάτων όπως αυτό στο Φαρμακονήσι, της παράνομης μαζικής και επ' αόριστον κράτησης μεταναστών σε στρατόπεδα, της στέρησης της ελληνικής ιθαγένειας από χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ. Αλλά και στον αντίποδα της κυνικής αδιαφορίας για “την Ευρώπη”, όταν πρόκειται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διά της απόλυτης ευθυγράμμισης με “την Ευρώπη”, όταν αυτή υπαγορεύει τείχη για τους ξένους φτωχούς. Αυτή η νέα μεταναστευτική πολιτική είναι υπόθεση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στις αυριανές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις.» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανακοίνωσή του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21/03/2014 - 18:33