Φωτογραφία REUTERS/ARND WIEGMANN

Ελβετία: Πιθανή συμφωνία για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

Την πιθανότητα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκημένη πόλη Χομς, συμφώνησαν να συζητήσουν το Σάββατο και την Κυριακή στη Γενεύη οι αντιπροσωπείες της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την επίλυση της συριακής κρίσης.

 

Οι δύο πλευρές που τελικά κατάφεραν να συμμετάσχουν στη διάσκεψυ με την ονομασία «Γενεύη 2», συμφώνησαν να συζητήσουν τους πιθανούς τρόπους για την διανομή ανθρωπιστικής στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, δήλωσαν την Παρασκευή διπλωματικές πηγές.

«Συμφώνησαν να εργαστούν τις επόμενες 48 ώρες για να αποκτήσουν πρόσβαση ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Χομς», δήλωσε η μία από τις πηγές αυτές, αναφερόμενη στη συριακή πόλη κάποιες συνοικίες τις οποίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών πολιορκούνται από τον στρατό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Τα πρακτικά ζητήματα έχουν ήδη τύχει επεξεργασίας, τα πράγματα είναι έτοιμα και αν η κυβέρνηση δεν τα εμποδίσει, τότε μπορούν να προχωρήσουν γρήγορα», πρόσθεσε.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να ξεκινήσουν το Σάββατο στη Γενεύη απευθείας συνομιλίες παρόντος του διεθνούς μεσολαβητή για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters