Ιταλία: Αφαιρούνται τα ονόματα ομοφυλόφιλων μητέρων από τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών

Στροφή στον συντηρητισμό με κοινωνικό και πολιτικό πρόσημο αποφάσισε να κάνει η Ιταλία αφαιρώντας τα ονόματα των ομοφυλόφιλων μητέρων από τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι επιμένει στον «πόλεμο» που έχει κηρύξει στις ομόφυλες οικογένειες σχετικά με την ανατροφή παιδιών.

Μπορεί η Μελόνι αρνείται ότι είναι ομοφοβική, το κόμμα της ανέβηκε στην εξουσία υιοθετώντας μία σκληρή ρητορική απέναντι στους γονείς του ίδιου φύλου.

«Θέλουμε ένα έθνος όπου δε θα είναι πλέον σκάνδαλο να πούμε ότι όλοι γεννιόμαστε από έναν άντρα και μία γυναίκα».

Μέχρι στιγμής 27 οικογένειες έχουν ειδοποιηθεί με επιστολές για τις αλλαγές.

Σύμφωνα με την  Independent, η Μικαέλα Λέιντι και η γυναίκα της Βαιόλα ήταν ένα από τα 3 λεσβιακά ζευγάρια που μπήκαν στο στόχαστρο της επίθεσης, με την πρώτη να αναφέρει ότι έκλαιγε για 10 ημέρες αφότου έλαβε την επιστολή που τους ενημέρωνε ότι η συμπερίληψη του ονόματός της ήταν αντίθετη στη δημόσια εντολή αφού δεν ήταν η βιολογική μητέρα της κόρης του ζευγαριού, Τζούλια.

«Ήταν σαν να μην υπάρχω. Στα χαρτιά η Τζούλια έχει 1 μητέρα, αλλά εμείς ξέρουμε ότι έχει δύο. Φαντάζομαι ότι η κυβέρνηση φοβάται ότι μία οικογένεια που μοιάζει διαφορετική, όπως η δική μας, μπορεί να είναι ευτυχισμένη, κάποιες φορές πιο πολύ κι από μία παραδοσιακή».

Μετά την επιστολή που έλαβαν ακολούθησε μία ανεπιτυχής νομική προσπάθεια να ανατρέψουν την απόφαση αφαίρεσης του ονόματος και η απόρριψη από τους δικαστές του αιτήματός τους να μεταφερθεί η υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Πολιτικοί υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας καταδίκασαν την κίνηση, ενώ δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα έδειξε ότι τα 2/3 των Ιταλών βλέπουν θετικά την ανατροφή και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.