Εκλογές Τουρκία: Τα πρώτα παρατράγουδα – Οι δεκάδες σφραγίδες στον Ερντογάν και ο θερμόαιμος περιφερειάρχης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εκλογές στην Τουρκία, χωρίς μέχρι στιγμής, να έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα και εντάσεις.

Ωστόσο, τα παρατράγουδα δεν έλειψαν. Στην περιοχή Σανλιούρφα στην Νοτιαοανατολική Τουρκία, ένας άνδρας θέλησε να δώσει τη δική του ψήφο… «διαμαρτυρίας» για όλες τις γυναίκες, ψηφίζοντας «δαγκωτό» Ερντογάν στις εκλογές.

Σε βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ο άνδρας να σφραγίζει δεκάδες ψηφοδέλτια και να βάζει την ειδική σφραγίδα μόνο στον Ερντογάν.

Μόλις τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής αντελήφθησαν τι συνέβη προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, ενώ ο ίδιος δε δίστασε να τους επιτεθεί, χτυπώντας τους. 

Ο άνδρας συνελήφθη και η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται κανονικά.

Ένταση σε εκλογικό κέντρο στην επαρχία Σιρνάκ

Ξύλο «έπεσε» και στην πόλη Νίσιβις στην επαρχία Σιρνάκ, όταν μέλη κόμματος προσπάθησαν να ανοίξουν την κάλπη. Η εφορευτική επιτροπή προσπάθησε να τον αποτρέψει με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση. 

Ειδικότερα, ο Λατόφ Οζέλ περιφερειάρχης και μέλος AKP εμφανίστηκε στο εκλογικό κέντρο με τους μπράβους του και άρχισε να παρενοχλεί την εφορευτική επιτροπή, εμποδίζοντας το απόρρητο της διαδικασίας. Σχετικό βίντεο διέρρευσε στα social media.

Στο βίντεο μάλιστα διακρίνεται ένας άνδρας να κρατά σφιχτά την κάλπη με τα δυο του χέρια, όταν ο Οζέλ τον πλησιάζει και του δίνει μια μπουνιά.