Κατάρ: «Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα, αλλά μην προσπαθήσετε να μας αλλάξετε»

Μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ μπορούν να πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, αλλά η Δύση δεν μπορεί να «υπαγορεύσει» στους Καταριανούς τι πρέπει να πιστεύουν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της χώρας στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι σχέσεις του Κατάρ με τη Γερμανία είναι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά ταραγμένες τον τελευταίο καιρό.

 Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ φόρεσε περιβραχιόνιο «OneLove» στον αγώνα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας εναντίον της Ιαπωνίας την περασμένη εβδομάδα και έχει επικρίνει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιώματα στο Κατάρ, αλλά αυτή την εβδομάδα η Γερμανία επικύρωσε συμφωνία για να εισάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από το Κατάρ.

Αιχμές προς τη Δύση

«Εάν θέλουν να επισκεφθούν το Κατάρ, δεν έχουμε κανέναν πρόβλημα με αυτό» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Σαάντ Σερίντα Αλ-Κααμπί, για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ σε σχόλιά του στην εφημερίδα Bild που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Ωστόσο δήλωσε ότι η Δύση θέλει να «υπαγορεύει αυτό που επιθυμεί» στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη.

«Εάν θέλετε να με αλλάξετε ούτως ώστε να πω ότι πιστεύω στην (κοινότητα) ΛΟΑΤΚΙ+, ότι η οικογένειά μου θα πρέπει να είναι ΛΟΑΤΚΙ+, ότι θα πρέπει να αποδεχθώ τους ΛΟΑΤΚΙ+ στη χώρα μου, να αλλάξω τη νομοθεσία μου και τους ισλαμικούς νόμους προκειμένου να ικανοποιήσω τη Δύση — τότε αυτό δεν είναι αποδεκτό» προσέθεσε ο ίδιος.