Βρετανός φορολογούμενος προς Κάρολο: «Δεν έχουμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας»

«Την ώρα που εμείς αγωνιζόμαστε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας, πρέπει να πληρώσουμε τις παρελάσεις σου. Και αυτό σου το λέει κάποιος που πληρώνει φόρους».

Αυτό φώναξε ένας από τους Ουαλούς πολίτες κατά την επίσκεψη του Καρόλου στο Κάρντιφ, την Παρασκευή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Τη σκηνή κατέγραψε η κάμερα του SKY News, όπως και ότι άνδρας της ασφάλειας έσπευσε να κρύψει τον διαδηλωτή που κατόρθωσε να «σπάσει» το θρηνητικό κλίμα για τη βασίλισσα.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί είχαμε απορήσει, την ώρα που η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός πλήττουν τη χώρα, δεν είχε βρεθεί κάποιος να αντιδράσει σε όλη αυτή τη σπατάλη δημόσιων πόρων.

Άλλωστε, βρετανικός νόμος ορίζει ότι ο Κάρολος δεν θα πληρώσει φόρο για την αποδοχή της αμύθητης περιουσίας που κληρονομεί από την Ελισάβετ. Ο νόμος ορίζει ότι από τη στιγμή που ο βασιλιάς δεν μπορεί να πουλήσει την περιουσία του, δεν υποχρεούται να πληρώσει και φόρους. Για τους κοινούς θνητούς, πάντως, ο φόρος αυτός ορίζεται στο 40% της αξίας της περιουσίας. Και μη νομίζετε, ο Κάρολος δήλωσε ότι θα ήθελε να πληρώσει, αλλά δεν αναμένεται να του το επιτρέψουν...

Πηγή: efsyn.gr