Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού δημιούργησε ντοκιμαντέρ για τις δολοφονίες γυναικών

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού παρουσίασε την Τετάρτη ένα ντοκιμαντέρ για έναν δολοφόνο γυναικών, που θα μεταδοθεί από την τηλεόραση και το οποίο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις γυναικοκτονίες.

Το ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων με τίτλο: «Κανίβαλος, πλήρης αγανάκτηση» αναφέρεται σε έναν 72χρονο κατά συρροή δολοφόνο που συνελήφθη πέρυσι στην Ατισαπάν, προάστιο του Μεξικού και ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει σκοτώσει και έχει θάψει στον κήπο του τουλάχιστον 19 γυναίκες.

«Η υπόθεση αυτή μας επιτρέπει να κατανοήσουμε το φαινόμενο των γυναικοκτονιών στο Μεξικό», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αρτούρο Σαλδιβάρ.

Με το ντοκιμαντέρ αυτό «θα καταφέρουμε να ξυπνήσουμε συνειδήσεις και να γίνουν ορατά τα κορίτσια και οι γυναίκες του Μεξικού που σκοτώνονται και που εξαφανίζονται», πρόσθεσε.

Ο Σαλδιβάρ εξέφρασε τη λύπη του που η μεξικανική κοινωνία φαίνεται να έχει «συνηθίσει» τις δολοφονίες γυναικών.

«Τα κορίτσια που εξαφανίζονται αποτελούν μέρος του τοπίου, δυστυχώς», κατήγγειλε, εκτιμώντας ότι συχνά οι ερευνητές αντιμετωπίζουν με «επιπολαιότητα» τις υποθέσεις αυτές.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19/05/2022 - 12:51