ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΔΥΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πώς οι νεοναζί πήραν την εξουσία στο Κίεβο το 2014
Το έγκλημα της Οδησσού έμεινε ατιμώρητο

Ντοκιμαντέρ του Γάλλου ερευνητή-δημοσιογράφου Paul Moreira για τον ρόλο των νεοναζί και της Δύσης στην Ουκρανία, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Γαλλικό Κέντρο Επιστημονικών & Κοινωνικών Πρωτοβουλιών.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Σοκ ντοκιμαντέρ-έρευνα του Γάλλου δημοσιογράφου Paul Moreira με τίτλο «Οι μάσκες της επανάστασης» για τον ρόλο των νεοναζί και της Δύσης στην Ουκρανία, την οποία χαρακτηρίζει ως «προκεχωρημένο φυλάκιο του ψυχρού πολέμου μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης, μια χώρα στρατιωτικής, πολιτικής και ιδεολογικής διαμάχης».

https://youtu.be/IIAfML_4tdQ?t=732

Το ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Οι μάσκες της επανάστασης» είναι μια έρευνα του Paul Moreira, παραγωγής των Premières Lignes για το «Special Investigation». Γυρίστηκε το 2016, δύο χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία, γνωστά ως Ευρωμαϊντάν, τα οποία οδήγησαν στην ανατροπή του ρωσόφωνου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και σηματοδότησαν τη στροφή της ουκρανικής πολιτικής προς τη Δύση.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ στη Γαλλία έναν χρόνο αργότερα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τις επίσημες αρχές του Κιέβου.

Ο Paul Moreira είναι Γάλλος ερευνητής-δημοσιογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ. Έχει σκηνοθετήσει αρκετά ερευνητικά ντοκιμαντέρ σε ζώνες συγκρούσεων, όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Βιρμανία, η Παλαιστίνη, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Σομαλία.

Η Première Lignes Télévision είναι πρακτορείο Τύπου και εταιρεία παραγωγής που δημιουργήθηκε το 2006, με εξειδίκευση στην τηλεοπτική δημοσιογραφία. Διευθύνεται από τους δημοσιογράφους Luc Hermann και Paul Moreira.

Το ντοκιμαντέρ αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Κέντρο Επιστημονικών & Κοινωνικών Πρωτοβουλιών, μεριμνώντας για την παρουσίαση των ελληνικών υποτίτλων.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει και τη φρικιαστική πυρπόληση από τους νεοναζί του Σπιτιού των Συνδικάτων στην Οδησσό, κατά την οποία δεκάδες άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου ενώ υπάρχουν αναφορές για βιασμούς γυναικών πριν τις κάψουν ζωντανές όπως και για θανάτωση εγκύου.

Οι νεοναζί στην Ουκρανία δεν είναι κάποιοι «γραφικοί», είναι πιο επικίνδυνοι ακόμα και από τους «original» ναζί της Γερμανίας.

Στον πρόλογο του ντοκιμαντέρ τονίζεται: 
«Αυτή η αντιπαράθεση ήταν απλή: από τη μια πλευρά οι καλοί Ουκρανοί, οι φιλοευρωπαίοι, οι μαχητές της ελευθερίας, από την άλλη οι σύμμαχοι της Μόσχας, η σκοτεινή πλευρά της Δύναμης. Αλλά μήπως αυτή η θέαση δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια καρικατούρα, ή ακόμη χειρότερα, προκατειλημμένη;»

Ο Paul Moreira γύρισε στο Κίεβο και το ερεύνησε. Αυτό που ανακάλυψε δεν μας εξέπληξε. To κακό είναι ότι μεγάλο μέρος της δυτικής κοινωνίας (και της ελληνικής), δεν έχει πραγματική γνώση των γεγονότων και αυτό γιατί η αμερικανική επιρροή έκανε ότι μπορούσε για να αποκρύψει ότι ήταν εφικτό, χρησιμοποιώντας το  σύνολο των διεθνών και των τοπικών ΜΜΕ.

https://youtu.be/IIAfML_4tdQ?t=732


https://youtu.be/IIAfML_4tdQ?t=732

ΝΙΚΗΤΑ ΜΙΧΑΛΚΟΦ:
ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Νικήτα Μιχάλκοφ δείχνει με σαφήνεια τι συμβαίνει στην Ουκρανία και πως οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να καταλήξει σε παγκόσμια καταστροφή για όλους.
Οι νεοναζί του Κιέβου, που αυτοαποκαλούνται Ουκρανοί αλλά είναι πολωνικής καταγωγής (η δυτική Ουκρανία ανήκε στην Πολωνία προ Β’ΠΠ) και γερμανικής νοοτροπίας (η δυτική Ουκρανία ανήκε στην Αυστριακή Αυτοκρατορία των Αψβούργων για τέσσερις αιώνες), κατέλαβαν την εξουσία ανατρέποντας τη νόμιμη και εκλεγμένη κυβέρνηση Γιανουκόβιτς. Και τότε άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.
Νικήτα Μιχάλκοφ, ο μεγαλύτερος και διεθνώς αναγνωρισμένος Ρώσος σκηνοθέτης:
«Καλύτερα να βρεθείς κρεμασμένος γιατί έμεινες πιστός, παρά γιατί πρόδωσες. Αυτός δεν είναι πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας. Είναι μια οικουμενική επίθεση, η τελευταία απόπειρα επίθεσης του δυτικού πολιτισμού στον ρωσικό κόσμο, στην ορθόδοξη ηθική, στις παραδοσιακές αξίες».

 

 

 UKRAINE - NTOKIMANTER - TOY ΝΙΚΗΤΑ ΜΙΧΑΛΚΟΦ - Π...