Γαλλία: Τουλάχιστον 50.000 άστεγα παιδιά στη χώρα

Οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν τους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές να δράσουν απέναντι στην επιδείνωση της κατάστασης των άστεγων ανηλίκων

Περισσότερα από 50.000 παιδιά στη Γαλλία ζουν σε καταλύματα, σε αυτοσχέδια καταφύγια ή στο δρόμο, προειδοποίησε η συλλογικότητα «Ποτέ Χωρίς Στέγη», στη διάρκεια κινητοποίησης που έγινε την Πέμπτη, κατά της κακής στέγασης των ανηλίκων στη Λιόν.

Με την ευκαιρία αυτή, η συγκεκριμένη οργάνωση, που έχει την έδρα της στη Λιόν, η UNICEF Γαλλίας, μια ένωση γονέων μαθητών και η συλλογικότητα CAU κάλεσαν τις αρχές και τους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές να δράσουν απέναντι στην επιδείνωση της κατάστασης των άστεγων ανηλίκων.

«Το κράτος ανέπτυξε πρωτοφανή μέσα για να διατηρήσει 200.000 θέσεις σε καταλύματα και να θέσει τέλος στην εποχική διαχείριση των καταλυμάτων», σημειώνει η CAU σε ανακοίνωση. «Δυστυχώς, λόγω της κοινωνικής και υγειονομικής κρίσης, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στο δρόμο, μεταξύ των οποίων οικογένειες και παιδιά».

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 2020, το Ίδρυμα Abbé Pierre μετρούσε 300.000 άστεγους όλων των ηλικιακών ομάδων στη Γαλλία, υπερδιπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2012 και με ένα αυξανόμενο ποσοστό γυναικών και παιδιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ