Να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα συμφώνησαν Μέρκελ - Ομπάμα

Το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε στη συνάντηση του προέδρου Ομπάμα και της καγκελαρίου Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου G-7, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Αισιοδοξία Ομπάμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψει στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

Μιλώντας σήμερα στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης «ZDF» και απαντώντας σε ερώτημα εάν υποσχέθηκε στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, η Άγκελα Μέρκελ είπε ότι «δεν μπορούσαμε να πούμε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, αλλά είπαμε ότι εργαζόμαστε με μεγάλη επιμονή και καταστήσαμε όλοι μας σαφές ότι στην Ευρώπη αυτά πάνε πάντα μαζί -από τη μία πλευρά δίδεται αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά καταβάλλονται ίδιες προσπάθειες. Και σε αυτό δεν έχουμε ακόμη φθάσει στον προορισμό».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54