φωτογραφία Reuters

Γερμανία: Ακυρώνονται οι μισές πτήσεις της Lufthansa για την Τετάρτη

Η Lufthansa ακύρωσε 750 πτήσεις, πάνω από τις μισές επί του συνόλου της πτητικής της δραστηριότητας, εξαιτίας της προγραμματισμένης για την Τετάρτη απεργίας των πιλότων της.
Η απεργία, η οποία επηρεάζει χιλιάδες επιβάτες της εταιρείας, αποτελεί το αποκορύφωμα της μακράς διαμάχης του γερμανικού αερομεταφορέα με τους πιλότους, λόγω των σχεδίων επέκτασης των θυγατρικών της εταιρειών χαμηλού κόστους, αλλά και των σχεδίων της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία επιθυμεί να μειώσει το λειτουργικό κόστος της και να επαναδιαπραγματευθεί τις συμβάσεις εργασίας, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί αερομεταφορείς χαμηλού κόστους και εταιρείες όπως η Emirates και η Turkish Airlines. Τα σχέδια της Lufthansa όμως βρίσκουν αντίσταση από τους πιλότους, οι οποίοι την περσινή χρονιά προχώρησαν σε 10 απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων Vereinigung Cockpit (VC), ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι προχωρεί σε απεργιακή κινητοποίηση, τη δεύτερη για το 2015, η οποία θα επηρεάσει τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Το συνδικάτο ανέφερε επίσης ότι παραμένει αμετάπειστο όσον αφορά τις προσπάθειες της εταιρείας να μεταβάλει προς το χειρότερο τους εργασιακούς όρους για τους νεότερους πιλότους.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία είχε προγραμματισμένες για την Τετάρτη 1.400 πτήσεις και η απεργία των πιλότων πλήττει 80.000 επιβάτες, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Lufthansa.

Πηγή: naftemporiki.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/03/2015 - 22:40