Βέρνερ Φάιμαν: «Θα πρέπει γλιτώσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη από την επιλογή ενός Grexit»

«Θα πρέπει να γλιτώσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη από την επιλογή ενός Grexit» τονίζει ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν- ενόψει και των συνομιλιών που θα έχει τη Δευτέρα στη Βιέννη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα-σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ».

Ο κ. Φάιμαν αναφέρει ότι δεν υποστηρίζει το να χαριστούν χρήματα στους Έλληνες, ωστόσο, υποστηρίζει «διαπραγματεύσεις για τεχνικούς δανειακούς όρους, ώστε η χώρα να έχει μελλοντικά περισσότερα περιθώρια για να εξέλθει από την κρίση». 

Εξάλλου, ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να έχει την ευκαιρία να προτείνει το πώς η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εταίρους της ΕΕ και στους θεσμούς και ακριβώς αυτό του είπε την Τετάρτη, όταν επικοινώνησαν τηλεφωνικά.

«Μεγάλη μέριμνα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροαπάτης και αυτό είναι λογικότερο από το να λέει κανείς ότι πρέπει να υπάρχουν περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις μέσα στην κρίση» σημειώνει ο κ. Φάιμαν.

Τέλος, ο κ. Φάιμαν υποστηρίζει ότι απαιτούνται μέτρα και μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, που όμως ναυαγούν εξαιτίας της στάσης τού «περιμένοντας και κάνοντας» της Γερμανίδας καγκελαρίου, καθώς η ίδια περιμένει τι θα της προταθεί. Το να κάνει κάποιος κάτι μόνον όταν βρίσκεται λίγο πριν από τον γκρεμό, έχει το μειονέκτημα πως δεν προκύπτει καμιά αισιοδοξία, συμπληρώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο Βέρνερ Φάιμαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54