φωτογραφία REUTERS

ΝΑΤΟ: Μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων προς την Ουκρανία

Μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων και μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία προς την Ουκρανία κατήγγειλε την Παρασκευή από τη Λιθουανία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ έκανε επίσης λόγο και για μετακίνηση φιλορώσων αποσχιστών στην ανατολική Ουκρανία προς τη γραμμή της κατάπαυσης του πυρός, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, ωστόσο ανέφερε πως έχει παρατηρηθεί μια μετακίνηση δυνάμεων, εξοπλισμού, αρμάτων μάχης, πυροβολικού και σύγχρονων αντιαεροπορικών συστημάτων προς στην Ουκρανία.

Ακόμη ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις χώρες της Βαλτικής, εξέφρασε την ανησυχία του και για την μετακίνηση δυνάμεων των φιλορώσων αποσχιστών από την ανατολική Ουκρανία προς τα δυτικά, λέγοντας πως το γεγονός αυτό υπονομεύει πλήρως τις συμφωνίες του Μινσκ.

«Αυτό πυροδοτεί τις συγκρούσεις και συμβάλλει σε νέες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός» τόνισε και κάλεσε τη Ρωσία να διατάξει τα στρατεύματά της να υποχωρήσουν και να τα αποσύρει τόσο από την ανατολική Ουκρανία όσο και από τα σύνορα.
«Αυτό θα συνέβαλε σημαντικά στην αποκλιμάκωση» της διένεξης, τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21/11/2014 - 22:03