Γάζα: Στους 27 οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων τριών διοικητών της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και πολλών παιδιών, σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, στην 45η ημέρα των συγκρούσεων, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Με τους θανάτους αυτούς ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα έχει αυξηθεί στους 2.078 από την έναρξη την 8η Ιουλίου της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» από το Ισραήλ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής υπηρεσίας άμεσης βοήθειας Άσραφ αλ Κούντρα. Από τα θύματα, τα 61 σκοτώθηκαν μετά τη διακοπή της εκεχειρίας διάρκειας 9 ημερών την Τρίτη και την αποτυχία των έμμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων στο Κάιρο.

Τρεις διοικητές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των «Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ», σκοτώθηκαν κατά το βομβαρδισμό ενός κτιρίου στη Ράφα όπου επίσης έχασαν την ζωή τους άλλοι 7 άνθρωποι.

Νωρίτερα δύο επιδρομές σημειώθηκαν στη Μπέιτ Λάχια και στη Γάζα κατά τις οποίες επλήγησαν άνθρωποι που περπατούσαν στους δρόμους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 Παλαιστίνιοι, εξ αυτών 4 παιδιά. Ένας άλλος βομβαρδισμός είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων που παρευρίσκονταν σε μια κηδεία σε ένα νεκροταφείο.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε επίσης στην επιδρομή εναντίον του καταυλισμού προσφύγων του Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον Κούντρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών τα τρία τέταρτα των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου είναι άμαχοι πολίτες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54