Φωτογραφία REUTERS

Ισραήλ: Εκτός κυβέρνησης ο υφυπουργός Άμυνας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέπεμψε την Τρίτη από την κυβέρνησή του τον υφυπουργό Άμυνας, Ντάνι Ντάνον, καθώς εκείνος επέκρινε νωρίτερα στην απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχτεί την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία με τη Χαμάς.
«Για μια ακόμη φορά η Χαμάς είναι αυτή που δίνει τον τόνο σε αυτήν την επιχείρηση. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία και να διορθώσουμε το λάθος που έγινε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί», είπε χαρακτηριστικά.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι ο Ντάνον έχει από καιρό τεθεί στο περιθώριο από τον υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιααλόν. Πολιτικοί αναλυτές υποστήριζαν ότι του είχε δοθεί η θέση του υφυπουργού Άμυνας σε μια προσπάθεια του Νετανιάχου να κατευνάσει τους εσωκομματικούς αντιπάλους του.

Τον Μάιο ο Ντάνον είχε γράψει ένα επικριτικό άρθρο για τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου τόνισε ότι οι απόψεις του υφυπουργού «δεν αντανακλούν τη θέση της κυβέρνησης του Ισραήλ».

Όπως τόνισε ο Νετανιάχου, καθαίρεσε τον Ντάνον επειδή τα σχόλιά του καταδεικνύουν «μεγάλο βαθμό ανευθυνότητας» ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω μιας στρατιωτικής επιχείρησης.

Μετά την απομάκρυνσή του ο Ντάνον άσκησε και πάλι κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό γράφοντας στη σελίδα του στο Facebook ότι ο Νετανιάχου τηρεί μια αδύναμη διπλωματική γραμμή τον τελευταίο χρόνο.

Πηγή: naftemporiki

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15/07/2014 - 23:04