Αλ. Τσίπρας: Λαϊκή νίκη η επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

«Σημαντική λαϊκή και δημοκρατική νίκη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας την επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού «ο λαός και οι πολίτες είναι που υποχρεώνουν τη συγκυβέρνηση σ' αυτή την αναδίπλωση και τη φυγή προς τα μπρος», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «στις 29 Δεκέμβρη τερματίζεται η καταστροφική δράση της δικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων».

«Η επίσπευση των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή από μια Βουλή αδύναμη να δώσει την ευρεία συναίνεση που ο νομοθέτης απαιτεί για την εκλογή Προέδρου ισοδυναμεί με επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη λαϊκή ετυμηγορία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό στο ΕΒΕΑ.

«Φέτος στις γιορτές έχουμε κάθε λόγο να ευχόμαστε ευτυχές το νέο έτος», «το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία και μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε μια κυβέρνηση σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Σαμαράς αναγκάζεται να ζητήσει να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα με 180 και όχι με 151 βουλευτές. Γιατί στην ουσία αυτό θα ζητήσει από τις τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες στη Βουλή. Όχι απλά να ψηφιστεί ο νέος ΠτΔ, αλλά να ψηφιστούν πακέτο και τα προαπαιτούμενα και τα νέα σκληρά μέτρα της συνέχισης του μνημονίου που πάνε μαζί με τη προοπτική συνέχειας της κυβερνητικής θητείας» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, εκτιμώντας πως «ο λαός, δίνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη, αδιαμφισβήτητη, μαχητική πλειοψηφία, θα του επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και αναμενόμενα εμπόδια.  Είμαι βέβαιος ότι ο νέος χρόνος θα είναι χρόνος αλλαγής, ελπίδας και αισιοδοξίας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/12/2014 - 14:21