Ο Αντώνης Σαμαράς, υπερέβη τα εσκαμμένα στις Βρυξέλλες καθώς όπως καταγγέλθηκε από αγανακτισμένους εικονολήπτες έδιωξε τις κάμερες από την συνέντευξη Τύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής

O Σαμαράς διώχνει τους καμεραμέν στις Βρυξέλλες

Στην καταγγελία του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Στέλιου Νικητόπουλου, ότι ο Αντώνης Σαμαράς, έδιωξε τις κάμερες από τη Συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ακόμα και του Συμβουλίου, κρατώντας μόνο αυτήν της ΝΕΡΙΤ, αναφέρονται με ρεπορτάζ τους ενημερωτικές ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο, όπως το greek tv.com το οποίο, μετά από ρεπορταζ κατέληξε στις παρακάτω διαπιστώσεις (παραθέτοντας και τις σχετικές φωτογραφίες)


Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η συνέντευξη του μοιράστηκε έντυπα σε όλα τα ΜΜΕ μέσω του ΑΠΕ με πηγή το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.


Στο κανάλι του Μαξίμου στο you tube η 20λεπτη συνέντευξη Τύπου φαίνεται πως καλύπτεται από μια μόνο κάμερα (προφανώς αυτή του κάμεραμαν Γ.Δήμα, συνταξιούχου, πρώην ΕΡΤικού που είναι συμβασιούχος στη γενική γραμματεία για να καλύπτει αποκλειστικά τα ταξίδια Σαμαρά).

Η κάμερα είναι σχεδόν ακίνητη στο πρόσωπο του Σαμαρά και όταν κάνει zoom out φαίνονται στο πλάνο οι άλλοι υπουργοί δίπλα στον πρωθυπουργό, αν και πολλές στιγμές η εικόνα είναι φλου.

Στις Βρυξέλλες στο μεταξύ τα Μέσα κάλυψης είναι πλούσια.

 

Υπάρχουν πολλές αίθουσες για τον Τύπο, προσφέρεται στούντιο με όλα τα τεχνικά μέσα για τα βίντεο, υπάρχει η κεντρική αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου των αρχηγών κρατών στην οποία είναι ελεύθερη η είσοδος όλων των καμαραμέν.


 Εκτός βέβαια από την περίπτωση της Ελλάδας!

Εκεί υπάρχει μόνο η κάμερα της ΝΕΡΙΤ και τους πρωθυπουργού.

Κανείς άλλος καμεραμέν, ούτε καν αυτός του EbS Κανάλι  που δίνει εικόνα μέσω του Διαδικτύου!


Το Κέντρο Τύπου των Βρυξελλών διαθέτει το δικό του κανάλι ενημέρωσης, το οποίο δίνει στη δημοσιότητα τα βίντεο το δηλώσεων των αρχηγών κρατών, τις συνεντεύξεις Τύπου των κρατών (δέστε τις φωτο) και ότι άλλο ενδιαφέρει. 

Στη Σύνοδο της 24ης Οκτωβρίου, καταγράφεται η είσοδος του Αντώνη Σαμαρά αλλά μετά τις συνεντεύξεις Τύπου υπάρχουν μόνο της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Λετονίας, Πολωνίας, Γερμανίας, κ.λ.π.

Για την Ελλάδα υπάρχει το βίντεο που ο primeminister ανέβασε στο πρωθυπουργικό κανάλι του you tube! 

Αποδεικνύεται λοιπόν πως το σχέδιο της επικοινωνιακής δικτατορίας της κυβέρνησης Σαμαρά δεν είναι ένα περιορισμένο σχέδιο εφαρμογής μόνο στην Ελλάδα. Και φυσικά τίποτε δεν είναι τυχαίο. Αποδεικνύεται γιατί δεν υπάρχει briefing. 

Γιατί σταμάτησαν με νύχια και με δόντια την εκπομπή του Euronews Greek πριν δυο χρόνια, κάνοντας ρεζίλι όλη τη χώρα στα μάτια της Ευρώπης και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία πλήρωσε για να μεταφραστεί το Euronews από τα αγγλικά στα ελληνικά.

Γιατί εν τέλει έκλεισε με τέτοιο φασιστικό τρόπο η ΕΡΤ και γιατί ότι κι αν γίνει, ότι και να ειπωθεί, ότι νόμος και να καταπατηθεί, το μέγαρο Μαξίμου δεν ιδρώνει.

Στόχος είναι ένας. Ο πλήρης έλεγχος σε ότι προβάλλεται, σε ότι ακούγεται, σε ότι δεν παράγεται και δεν εκπέμπεται στα υπόγεια του Μαξίμου...

Πηγή: Greektv.com

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26/10/2014 - 19:57