Τέμπη: Απλήρωτα τα έξοδα για τις κηδείες των 57 θυμάτων

Απλήρωτα παραμένουν τα γραφεία τελετών αναφορικά με τα έξοδα κηδείας των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να πληρώσει όλο το ποσό για την διαδικασία.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, η απόφαση έγκρισης δαπάνης έγινε 22/3/2023 και μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδεσμευτεί τα κονδύλια. Σημειώνεται ότι όταν οι ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών παρέλαβαν τις σορούς των θυμάτων τόνισαν ότι δε θα λάβουν χρήματα από τις οικογένειες, καθώς το κράτος αναλαμβάνει όλα τα έξοδα.

Ωστόσο παρά τις οχλήσεις των γραφείων τελετών δεν έχει γίνει κάτι με τις πληρωμές αν και έχουν σταλεί όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Σύμφωνα με την καταγγελία υπεύθυνο για την καθυστέρηση φέρεται να είναι το οικονομικό τμήμα του αρμόδιου υπουργείου, ωστόσο κανείς δε γνωρίζει ακριβώς τι έχει προκαλέσει την καθυστέρηση.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, οι διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών και το κράτος είχε πληρώσει όλο το ποσό.