Δολοφονία Καραϊβάζ: Λείπουν 10.000 συνομιλίες από τη δικογραφία – Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε, καταγγέλλει δικηγόρος

Παράνομες παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ από την ΕΥΠ και «εξαφάνιση» στοιχείων της δικογραφίας καταγγέλλει η συνήγορος της μητέρας και της αδελφής του δολοφονημένου δημοσιογράφου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΛΑΣ πήρε δύο ολόκληρα χρόνια να προχωρήσει σε συλλήψεις. Λίγες ημέρες πριν, συνελήφθησαν δύο ατόμα, που αρνούνται τα πάντα.

Το πρωί της Τρίτης (02/05) η Ρόη Παυλέα, δικηγόρος της μητέρας και αδελφής του δημοσιογράφου, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, κατήγγειλε ότι από τη δικογραφία προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε παράνομα τον δημοσιογράφων, ενώ λείπουν περίπου 10.000 παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες.


«Επειδή έχω ένα πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για κάποιους μήνες», είπε αρχικά.

«Στη δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν. Στον φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες. Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γιώργος είχε γράψει για αυτά που γνώριζε στο bloko.gr. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν ‘’εγκέφαλο’’. Οι μαφιόζοι ήθελαν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν τον Γιώργο γι’ αυτό επέλεξαν Έλληνες εκτελεστές».