Τέμπη: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσαν 47 Δικηγορικοί Σύλλογοι

Με αίτημα να αναζητηθούν οι ευθύνες προς όλες τις κατευθύνσεις για την τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, 47 Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας, κατέθεσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στον Εφέτη ανακριτή Λάρισας, Σωτήρη Μπακαΐμη.

Με αυτοπρόσωπη εμφάνιση τους στα δικαστήρια της Λάρισας, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ενεργοποίησαν σήμερα για πρώτη φορά σε ποινική υπόθεση, πρόβλεψη του Κώδικα Δικηγόρων που επιτρέπει την παρέμβαση των δικηγόρων σε θέματα μεγάλου κοινωνικού, εθνικού, οικονομικού κ.α, ενδιαφέροντος.


Σε ανάρτηση του μετά την κατάθεση της αίτησης παράστασης προς τον δικαστικό λειτουργό ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός αναφέρει:

“Ζητήσαμε να αναζητηθούν οι ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται,ώστε να λειτουργήσει η γενική πρόληψη της ποινής ,να καταλογισθούν οι αποζημιώσεις στα φυσικά πρόσωπα που ευθύνονται και να μη επιπέσει το βάρος στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου και να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον”.

Εκπρόσωποι των δικηγορικών Συλλόγων στην υπόθεση ορίστηκαν οι διαπρεπείς ποινικολόγοι Βασίλης Χειρδάρης και Τάσος Τριανταφύλλου