Ποτάμι οργής στους δρόμους της χώρας για το έγκλημα στα Τέμπη

• Λαοθάλασσα για ακόμη μια φορά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλες πόλεις • «Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί» και «Σήψη και μπόχα το σύστημα εκπέμπει, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη» κεντρικά συνθήματα • Πορεία του ΠΑΜΕ προς τα γραφεία του ΟΣΕ.

Με κεντρικό, παλλαϊκό αίτημα τη δικαίωση των θυμάτων της τραγωδίας και να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε για ακόμη μια ημέρα στο κάλεσμα για διαμαρτυρία σε πολλές πόλεις της χώρας.

Φωτογραφία

«Εφημερίδα των Συντακτών»

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Σήψη και μπόχα το σύστημα εκπέμπει, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη», «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» και «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», είναι μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα.

Φωτογραφία «Εφημερίδα των Συντακτών»

Φωτογραφία «Εφημερίδα των Συντακτών»

Η πορεία ξεκίνησε από το Σύνταγμα, κατέβηκε την Πανεπιστημίου και κατέληξε στην οδό Πατησίων και το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι διαδηλωτές άρχισαν σταδιακά να αποχωρούν. Ο όγκος των συγκεντρωμένων ήταν τέτοιος που η κορυφή της πορείας ήταν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το τέλος της στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της κατάληψης του θεάτρου Ρεξ. 

Φωτογραφία «Εφημερίδα των Συντακτών»

Φωτογραφία «Εφημερίδα των Συντακτών»

Φωτογραφία «Εφημερίδα των Συντακτών»

Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του, πραγματοποίησε πορεία μέχρι τα γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου. 

Λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του μετρό και η κίνηση διεξάγεται κανονικά σε ολόκλητο το δίκτυο, ενώ σε λειτουργία είναι πάλι ο τερματικός σταθμός του τραμ στο Σύνταγμα.

Πλήθος εργατικών κέντρων, Το ΠΑΜΕ, το ΜέΡΑ25, Ομοσπονδίες, σωματεία, μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές απηύθυναν δυναμικό κάλεσμα, απαιτώντας οι υπεύθυνοι της τραγωδίας να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

«Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί»

Δήλωση έκανε από το συλλαλητήριο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέροντας «δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή».

Με παλμό η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, νωρίτερα, μέλη σωματείων, φοιτητές, μέλη συλλόγων, οργανώσεις γυναικών, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και πολίτες με αφορμή το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Με σύνθημα «το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί», οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εξέφρασαν τα αιτήματα να μην επαναληφθεί ανάλογη τραγωδία και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε μέσω της οδού Αριστοτέλους και της λεωφόρου Νίκης και ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα καλέσματα στις άλλες πόλεις

  • Λάρισα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.
  • Αλεξανδρούπολη: Στις 12:00 στο πάρκο Ακαδημίας
  • Βόλος: Στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας
  • Γιάννενα: Στις 17:00 στην κεντρική πλατεία
  • Ηράκλειο: Στις 11:00 στην πλ. Ελευθερίας
  • Καβάλα: Στις 12:00 στην κεντρική πλατεία
  • Χανιά: Στις 10:00 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

«Παραφωνία» η ΕΛ.ΑΣ. ξανά

Μέσα σε κλίμα οργής και αγανάκτησης η αστυνομία αποφάσισε για ακόμη μια φορά να βάλει εμπόδια στους πολίτες αποφασίζοντας το κλείσιμο σταθμών του μετρό.

Πηγή: efsyn.gr