Πρώην διευθυντής ασφαλείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Δεν μπαίνω σε τρένο από το τέλος του 2020»

Σοκ προκαλεί η δήλωση του πρώην Διευθυντή Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Χρήστου Ρετσινά, την ώρα που η μαύρη λίστα με τα θύματα του πρωτοφανούς δυστυχήματος στα Τέμπη, όλο και μεγαλώνει.

Όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, στο τέλος του 2020 αφαιρέθηκε από τις διαδικασίες ελέγχου των σιδηροδρόμων η λειτουργία του κέντρου δευτεροβάθμιου ελέγχου κυκλοφορίας τρένων:

«Μέχρι το τέλος του ‘20 υπήρχε ένα κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας, δευτεροβάθμιος έλεγχος – ο πρώτος είναι ο Σταθμάρχης – στην Καρόλου. Σήμερα δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος Σταθμάρχη, ελέγχαμε την κυκλοφορία των τρένων σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε κ. Ρετσινάς.

Ερωτώμενος για το αν θα ταξίδευε με τρένο αύριο, ο ίδιος αποκάλυψε ότι μετά από το 2000 και μετά δεν έχει ξαναμπεί σε τρένο: «Από το τέλος του 2020, όχι! Δεν μπαίνω σε τρένο».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν ο ίδιος ήταν υπουργός, αν θα επέτρεπε να συνεχιστούν τα ταξίδια με τρένο κάτω από αυτές τις συνθήκες , ο ίδιος απάντησε «όχι» τονίζοντας πως «πρώτα να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν».