Τραγωδία Τέμπη: Αποκαλυπτική μαρτυρία – «Άκουσα τον μηχανοδηγό να λέει ‘πάμε και όπου βγει’»

Νεαρός επιβάτης της μοιραίας διαδρομής, που κατάφερε να βγει σώος από τα συντρίμμια των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, δίνει μια μαρτυρία που προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το τι προηγήθηκε της απίστευτης τραγωδίας το βράδυ της Τρίτης.

Ο νεαρός άντρας είπε σε δηλώσεις του πως άκουσε τον μηχανοδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει «πάμε και όπου βγει».
«Το μόνο που έχω να πω είναι πως όταν είχαμε μείνει στο Παλαιοφάρσαλο με καθυστέρηση, όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει “πάμε και όπου βγει”, σίγουρα είσαι προϊδεασμένος. Ναι, το άκουσα μέσω των ασυρμάτων. Μας καθυστέρησαν λόγω φόρτου κίνησης των σιδηροδρομικών γραμμών, ότι θα καθυστερήσουμε 15 λεπτά γιατί είναι μονής οδού. Ε, μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω, δεν ήταν χρονοθετημένα σωστά».

Άλλος διασωθείς επιβάτης αποκάλυψε: «Σε μια στιγμή ακούγαμε, μου λέει, καθυστέρηση 20 λεπτά, μισή ώρα, μετά μας λέει ο οδηγός “καθυστέρηση μία ώρα” και εκεί είναι που λέει υπάρχει σύγχυση στις γραμμές!». «Ακούμε δύο κοπέλες, τώρα δεν ξέρω τον χαρακτηρισμό στα τρένα πώς λέγονται οι βοηθοί, να λένε “μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος, είναι πίσω, τι μαλ…ες είναι αυτές!”. Στο ένα λεπτό μπαμ!».

https://www.megatv.com/etvshows/953543/koinonia-ora-mega-01-03-23/