Νοσοκομείο Τρικάλων: Απολύουν 59 εργαζόμενους και αναλαμβάνουν εργολάβοι

Με απόλυση απειλούνται 59 εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Τρικάλων καθώς εγκαθίσταται εργολάβος στις αντίστοιχες υπηρεσίες, οι οποίοι όμως θα κοστίσουν 35% περισσότερα από τους συμβασιούχους που δουλεύουν τώρα. Στην ίδια μοίρα είναι και το επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθώς και το προσωπικό με συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ.

«Η τραγική ειρωνεία είναι ότι οι συνάδελφοι που απολύονται παρακαλάνε τον εργολάβο να τους κρατήσει στη δουλειά με τα μισά χρήματα και σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ίδιος «απολύονται σταδιακά ακόμη 59 Συμβασιούχοι στις υπηρεσίες στήριξης του Νοσοκομείου Τρικάλων που υπηρετούσαν πάνω από τέσσερα χρόνια, αν και οι συμβάσεις λήγουν τέλος Ιουνίου».

Μάλιστα όπως εξηγεί στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, οι 59 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στοίχισαν 573.000 ευρώ το έτος στο δημόσιο και ο εργολάβος με το ίδιο προσωπικό στοιχίζει 869.200 ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα. «Άρα, είναι κατά 35% ακριβότερος ο εργολάβος», συμπεραίνει ο κ. Γιαννάκος.

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων ζητά να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων και πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 13.00 στην είσοδο ΤΕΠ.