Αεροπλάνο ειδοποίησε για βόμβα και προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος»

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα στις αρχές, καθώς υπήρξε ειδοποίηση για βόμβα σε αεροσκάφος της Ryanair προερχόμενο από την Πολωνία.

Τo αεροπλάνο στις 17:40 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με τη συνοδεία ελληνικών F-16 τα οποία μετά την προσγείωσή του επέστρεψαν στη βάση τους στην Αγχίαλο.

Πρώτα ειδοποιήθηκαν οι αρχές ασφαλείας της Ευρώπης και ειδικότερα ένα στρατηγείο του ΝΑΤΟ, με έδρα τη Μαδρίτη, που έχει τον έλεγχο της ασφάλειας πτήσεων.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και το πολιτικό αεροπλάνο αρχικά συνόδευσαν μαχητικά της ουγγρικής αεροπορίας και στη συνέχεια το παρέλαβαν F16 απ' τον χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, που το συνόδευσαν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Ελ. Βενιζέλος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αρχικά θα γίνει έλεγχος όλων των επιβατών, που θα κατέβουν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και στη συνέχεια θα ελεγχθούν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που έχουν φορτωθεί σε αυτό.

Το αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετέφερε πάνω από 150 επιβάτες.