Γιώργος Καραγιάννης: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών ο σπουδαίος πιανίστας

Μια τραγική είδηση σκόρπισε στεναχώρια στον καλλιτεχνικό χώρο. Πιο συγκεκριμένα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών, νικημένος από σπάνια μορφή καρκινου, ο σπουδαίος έλληνας πιανίστας Γιώργος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήρθε αντιμέτωπος με την σπάνια μορφή καρκίνου πριν περίπου δυο χρόνια, την οποία κατάφερε αρχικά να αντιμετωπίσει. Μάλιστα, επέστρεψε στην μουσική του καριέρα κυκλοφορώντας έναν δίσκο. Δυστυχώς όμως, στα τέλη του καλοκαιριού η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Ο Γιώργος Καραγιάννης γεννήθηκε στα Γρεβενά και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 11 ετών.Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην ειδίκευση πιάνου (πτυχίο, μεταπτυχιακό), έχοντας ως υπεύθυνο καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη.

Μετά την εισαγωγή του ως 1ος στον τομέα Konzertexamen (ανώτατες σπουδές σολιστικής ειδίκευσης στη Γερμανία) συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Τρόσιγκεν (Staatliche Hochschule für Musik Trossingen).

Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές μουσικής δωματίου στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου (Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα συνοδείας Lied (Liedgestaltung).

Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Επίσης έχει εμφανιστεί δίνοντας ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έχει ηχογραφήσει για το 3ο πρόγραμμα παίζοντας με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ και την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης.