Όχι στην πρόταση εισαγγελέα για αθώωση των αστυνομικών που συμμετείχαν στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας στις 20 Σεπτεμβρίου του 2018 και οι δολοφόνοι του παραμένουν αμετανόητοι.

Η πρόταση του εισαγγελέα την Τετάρτη 13/04 είναι αθώωση των 4 αστυνομικών που εμπλέκονται στην δολοφονία του Ζακ, καθώς κατά τα λεγόμενα του «ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους» και ενοχοποιεί μόνο τους 2 καταστηματάρχες για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Η νομική ομάδα και η οικογένεια του Ζακ ζητούν εδώ και μήνες την αλλαγή του κατηγορητηρίου από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, ώστε να γίνει σαφές ότι το να σκοτώνεις έναν άνθρωπο στο ξύλο, δεν είναι ατύχημα. Είναι δολοφονία. Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί, αναιρεί στην πράξη αυτό που έχουμε δει με τα μάτια μας στο βίντεο και όσα κατέθεσε ο ιατροδικαστής ότι όλα τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ συνέβαλαν στο θάνατο του.

Το αίτημα για αλλαγή κατηγορίας, είναι αίτημα μιας κοινωνίας για λογοδοσία και δικαιοσύνη.

Είναι ανάγκη να καταδικαστούν για αυτό που πραγματικά έκαναν,  για να δικαιωθεί ο Ζακ, και για να μην περάσει το μήνυμα της ατιμωρησίας και της συγκάλυψης που προτείνει ο εισαγγελέας.

Σε αυτή την υπόθεση δεν ξεχνάμε και τις ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν κυβέρνηση όταν δολοφονήθηκε ο Ζακ,  μέσω της τότε υπουργού προστασίας του Πολίτη, διαμήνυε την καλή προαίρεση των αστυνομικών, ενώ η τωρινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να έχει στενές σχέσεις με τους κατηγορουμένους, με χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης αρχικά ήταν να αναλάβει αυτός την υπεράσπιση των αστυνομικών. Όταν, αυτή είναι η στάση πολιτικών στελεχών της χώρας, δεν προκαλεί εντύπωση η πρόταση του εισαγγελέα για αθώωση των αστυνομικών και τη μη αλλαγή κατηγορίας και είναι δική μας υπόθεση να στείλουμε το μήνυμα ότι οι δολοφόνοι του Ζακ Κωστόπουλου δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.

Ζητάμε :

-          Αλλαγή κατηγορίας τώρα από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση για όλους τους κατηγορούμενους.

Να αποδοθεί παραδειγματική η δικαιοσύνη. Να καταδικαστούν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Πηγή: kedda2021.blogspot.com