ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ / Καλεί σε αλληλεγγύη ενάντια στην ακρίβεια - Συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης

 

«Κανένας μόνος του στην καταιγίδα που πνίγει τη ζωή μας! Δίνουμε το χέρι ο ένας στον άλλο για να σηκωθούμε, να παλέψουμε για το εισόδημα, τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Στον αγώνα, στη διεκδίκηση και την αλληλεγγύη βρίσκεται η δύναμή μας» τονίζει ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών (ΣΕΒΑ).

«Μετατρέπουμε τα γραφεία του ΣΕΒΑ στο κέντρο του Μενιδίου (Μουστακάτου 2 & πλ. Αγίου Νικολάου – 1ο όροφο) σε σημείο αλληλεγγύης», σημειώνει και προχωρά σε συγκέντρωση ειδών όπως: Ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα κ.λπ.), όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, λάδι, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικά παιχνίδια και βιβλία.

Ημέρες και ώρες συλλογής: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 13.30 - 16.00 και 18.00 - 20.30.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΑ σημειώνει:

«Η ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, οι αυξήσεις σε Ενέργεια, καύσιμα και πρώτες ύλες έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες, εργαζόμενους και τις οικογένειές μας.

Η κρίση, οι επιπτώσεις της πανδημίας, οι ανατιμήσεις και τελευταία οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία έχουν οδηγήσει το εισόδημα των μικρών επαγγελματιών σε ιστορικά χαμηλά. Οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται. Με ευθύνη της κυβέρνησης έχει διαμορφωθεί συνολικά ένα εκρηκτικό μείγμα για τις λαϊκές οικογένειες, που πλέον δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα ακόμα και με τις βασικές ανάγκες της επιβίωσής τους.

Οι "πράσινες business" των μεγάλων επιχειρήσεων της Ενέργειας και ο χορός των εκατομμυρίων που έχουν στήσει, έχουν ως αποτέλεσμα οι αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος να σπάνε κάθε ρεκόρ. Τα μικρά συνοικιακά καταστήματα, τα λαϊκά νοικοκυριά, που δεν απολαμβάνουμε τις τεράστιες προκλητικές μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος όπως οι βιομηχανίες, κινδυνεύουμε με διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούμε.

Συνάδελφοι, είμαστε σε ετοιμότητα!

Επικοινωνούμε με τον ΣΕΒΑ σε κάθε περίπτωση διακοπής ρεύματος και υδροδότησης, σε κάθε προσπάθεια κατάσχεσης ή πλειστηριασμού της περιουσίας μας, σε οποιαδήποτε άλλη έκτακτη ανάγκη.

Υψώνουμε τείχος προστασίας για κάθε άνθρωπο και οικογένεια που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Κανένας μόνος του στην καταιγίδα που πνίγει τη ζωή μας!

Δίνουμε το χέρι ο ένας στον άλλο για να σηκωθούμε, να παλέψουμε για το εισόδημα, τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Στον αγώνα, στη διεκδίκηση και την αλληλεγγύη βρίσκεται η δύναμή μας».