Συγκέντρωση συμβασιούχων στο ΥΠΕΣ την Τρίτη 27 Μάρτη και ώρα 11.30πμ. - Η Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ:

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους συμβασιούχους να συμμετέχουν την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στις 11.30 το πρωί, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.


Η Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Η απαίτηση για μόνιμη και σταθερή εργασία, με ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, αποτελεί σταθερή και μόνιμη επιδίωξή μας απέναντι σε μια πολιτική που ελαστικοποιεί την εργασία, διαμοιράζει την ανεργία και θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, δουλεύοντας πότε εδώ και πότε εκεί ή με επιδόματα ίσα – ίσα για να επιβιώνουν!

Στους ΟΤΑ μετά και το πέρας της διαδικασίας της υποβολής αιτήσεων στον διαγωνισμό για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι χιλιάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι με παρατάσεις, που η κυβέρνηση υποσχόταν ότι η σχετική τροπολογία θα τους έδινε την δυνατότητα να παραμείνουν στην εργασία, θα πεταχτούν μετά από τρία και πλέον χρόνια εργασίας στον καιάδα της ανεργίας.

Εμείς δεν περιμέναμε τη λήξη της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η προκήρυξη 3Κ/2018 θα φέρει χιλιάδες απολύσεις. Γι’ αυτό και στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 που ουσιαστικά αποφασίστηκε το κλείσιμο των κινητοποιήσεων, το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ είχε μειοψηφήσει, γιατί πρότεινε τη συνέχιση και εντατικοποίηση του αγώνα για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, με δεδομένο, που ήταν κοινά αποδεκτό, ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου είχαν στριμώξει κυριολεκτικά την κυβέρνηση και ήταν ορατό το ότι αν συνεχίζαμε την πίεση θα μπορούσαμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε.

Η προκήρυξη 3Κ/2018 για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι ξεκάθαρο ότι δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για προσλήψεις μόνο σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, αφήνοντας τις υπόλοιπες υπηρεσίες να ερημώνουν από προσωπικό. Αλλά ακόμα και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας είναι πολλοί οι αιρετοί που ζήτησαν πολύ λιγότερους εργαζόμενους από αυτούς που δούλευαν ως συμβασιούχοι, όπως και άλλοι που δεν έστειλαν αιτήματα καθόλου, στοχεύοντας στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας.

Το γεγονός ότι έχουν εξαγγελθεί 40.000 προσλήψεις για το 2018, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 25.000 αφορούν τους Δήμους, με τις περισσότερες να προορίζονται για υπηρεσίες καθαριότητας, επιβεβαιώνει ότι οι ανάγκες στους ΟΤΑ είναι πολύ περισσότερες από τις προσλήψεις που ολοκληρώνονται με την προκήρυξη 3Κ/2018. Καταδεικνύει επίσης και την υποκρισία της ΚΕΔΕ και των Δημάρχων που θέλουν πάντα να αφήνουν χώρο για φτηνό εργατικό δυναμικό πελατειακά εξαρτώμενο απ’ αυτούς για τις εκλογικές σκοπιμότητες, αλλά και της κυβέρνησης που θέλει να καλλιεργεί ελπίδες για να τους κρατά σε ομηρία.

Οι κακοπληρωμένοι και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας που πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ βολεύουν τους αιρετούς και συναινώντας η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ ζητά την επέκταση του προγράμματος από 8 σε 12 μήνες.

Η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρος της που τις τελευταίες ημέρες έχει φορέσει τον «φιλεργατικό» του μανδύα, νομίζουν ότι έχουμε ξεχάσει την αρνητική στάση που κράτησαν από την αρχή και ήταν πολέμιοι των συμβασιούχων. Τόσο οι ίδιοι όσο και τα κόμματα που στηρίζουν, μαζί με την σημερινή κυβέρνηση αποτελούν το μνημονιακό μπλοκ και είναι υποταγμένοι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική των Βρυξελλών εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και του κεφαλαίου.

Η μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και με κατακερματισμένους αγώνες. Η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου αφορά όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου ειδικότητας και υπηρεσίας.

Αυτή τη στιγμή οι χιλιάδες εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας που βλέπουν την πόρτα εξόδου από την εργασία και οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΗΦΗ και τα ΚΔΑΠ, που δουλεύουν 10 και 15 χρόνια, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και στις δομές φτώχειας, σίτισης και κοινωνικών δομών των Δήμων που δουλεύουν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ με ανανεούμενες συμβάσεις κάθε χρόνο μέχρι τη λήξη αυτών των προγραμμάτων, πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους και να προχωρήσουν σε συντονισμένο και αποφασιστικό αγώνα ΟΛΟΙ μαζί.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ οφείλει να μπει μπροστά, να μην κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να προχωρήσει στον συντονισμό του αγώνα για την παραμονή όλων των εργαζομένων στην εργασία και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους συμβασιούχους να συμμετέχουν την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στις 11.30 το πρωί, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΠηγή ergasianet
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54