Κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Οκτώβρη στις 8πμ στον Άρειο Πάγο - Όχι στις απολύσεις 23 υδρονομέων από την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ

Κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Οκτώβρη στις 8πμ στον Άρειο Πάγο 

Όχι στις απολύσεις 23 υδρονομέων από την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ

Πρόκειται, για πρωτοφανή κίνηση, καθώς είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προχωράει σε απόλυση τακτικούπροσωπικού (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου)… Η υπόθεση αυτήκρατά 8 χρόνια. Ένα ληγμένοεργασιακό θέμα με αμετάκλητες καιτελεσίδικεςδικαστικές αποφάσεις, αμφισβητείται από την Διοίκηση που όρισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  στέλνοντάς τουςσε δίκη στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ζητώντας μέσω του Νομικού Συμβουλίου του ΚράτουςΑναίρεση Υπέρ του Νόμου.

Μάλιστα, αφού οι 23 υδρονομείς, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πίσω από αυτές τις απολύσεις κρίνεται και το ίδιο μέλλον της ΕΥΔΑΠ αλλά και μαζικών απολύσεων σε πολύ ευρύτερο πεδίο επιχειρήσεων και οργανισμών πέραν της ΕΥΔΑΠ. Θα είναι η απαρχή των απολύσεων αλλά και του κατακερματισμού αυτής της μεγάλης εταιρείας .Θα είναι η αρχή της ιδιωτικοποίησής της με συνέπεια την απαξίωση του κοινωνικού αγαθού που προσφέρει, δηλαδή του νερού.


Το ζήτημα είχε ξανά προκύψει φέτος την άνοιξη αλλά με πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΣ αναγκάστηκε η Ομοσπονδία να βγάλει κινητοποίηση και πάγωσε.

Τώρα όλα θα κριθούν στην εκδίκαση στον Άρειο Πάγο (στον οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για να ακυρώσει την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ότι καλώς βρίσκονται στη δουλειά τους.

ΤΟ ΣΕΚΕΣ ΕΥΔΑΠ έχει βάλει πίεση ξανά στην ομοσπονδία και τα σωματεία και υπάρχει κάλεσμα για την Πέμπτη 19/10 το πρωί στις 8πμ στον Άρειο Πάγο (Λεωφόρο Αλεξάνδρας). Καλό είναι όσοι μπορούμε να είμαστε με το πανό του συντονισμού για να συμπαρασταθούμε.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής των 23 υδρονομέων είναι το εξής:

Στις 19 Οκτωβρίου δικάζεται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεση μας, η υπόθεση των «23 Υδρονομέων» της ΕΥΔΑΠ.

Είναι μια σημαντική δίκη, γιατί η απόλυσή μας θα σημάνει για πρώτη φορά απόλυση τακτικούπροσωπικού (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) στην ΕΥΔΑΠ, που αποτελεί πρωτοφανή κίνηση για την Εταιρεία.

Η υπόθεση αυτήκρατά 8 χρόνια. Ένα ληγμένοεργασιακό θέμα με αμετάκλητες καιτελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, αμφισβητείται από την Διοίκηση που όρισε η «Κυβέρνηση της Αριστεράς» στέλνοντάς μαςσε δίκη στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ζητώντας μέσω του Νομικού Συμβουλίου του ΚράτουςΑναίρεση Υπέρ του Νόμου.

Εμείς οι 23 Υδρονομείς έχοντας συμμετάσχει επιτυχώς σε γραπτό διαγωνισμό,έχοντας κερδίσει αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, έχοντας διανύσει την προβλεπόμενη δοκιμαστική περίοδο πάλι επιτυχώς και εργαζόμενοι ως τακτικό προσωπικό, ήδη ένα έτος καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Υπηρεσίας μας. Είναι σαφές ότιενδεχόμενη απόλυσή μας δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ, αλλά και στην ασφαλή και ομαλή υδροδότηση της Αττικήςμιας και η εκπαίδευσή μας όλο αυτόν τον καιρό στηρίχτηκε τόσο στιςγνώσεις όσοκαι την μεταλαμπάδευση της εμπειρίας τόσων χρόνωντων παλιών συναδέλφων. Παράλληλα μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην εύκολη διείσδυση ιδιωτικών συμφερόντων στη διαχείριση του πόσιμου νερού της Αττικής σε αντίθεση με το πνεύμα της απόφασης 1906/2014 του ΣτΕ.

Η Αναίρεση Υπέρ του Νόμου δικάζει μείζονα θέματα που άπτονται της κεντρικής πολιτικής. Να θυμίσουμε τον κ .Σώρρα των Ελλήνων Συνέλευσης ή τον κ. Γεωργίου πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε πόσο μεγάλο πολιτικό θέμα λοιπόν ανάγεται η απόλυση μας; Μήπως πίσω από αυτές τις απολύσεις κρίνεται και το ίδιο μέλλον της ΕΥΔΑΠ αλλά και μαζικών απολύσεων σε πολύ ευρύτερο πεδίο επιχειρήσεων και οργανισμών πέραν της ΕΥΔΑΠ; Θα είναι η απαρχή των απολύσεων αλλά και του κατακερματισμού αυτής της μεγάλης εταιρείας. Θα είναι η αρχή της ιδιωτικοποίησής της με συνέπεια την απαξίωση του κοινωνικού αγαθού που προσφέρει, δηλαδή του νερού.

Πρέπει λοιπόν όλοι όσοι στέκονται υπέρ των εργατικών συμφερόντων και ευρύτερων κοινωνικών αναγκών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με αποφάσεις και δράσεις που επιβάλλουν οι στιγμές. Να σταθούν στο πλευρό μας, στο πλευρά των 23 Υδρονομέων στην επικείμενη δίκη με οποιαδήποτε μέσο πρέπει και μπορούν να το πράξουν.

Είναι δε σαφές ότι, στηρίζοντας τους 23 Υδρονομείς στηρίζονται όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, στηρίζεται η ομαλή λειτουργία τηςκαι εν κατακλείδι στηρίζεται η Δημόσια εικόνα ενός κοινωνικού οργανισμού.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16/10/2017 - 17:11