Περί παραπληροφόρησης του ΥΠΕΣ για την εκλογική διαδικασία

«Από τη στιγμή που το θέμα των «σχολείων – φαντασμάτων» είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστό στο ΥΠΕΣ, αυτό θα όφειλε να είχε φροντίσει για την επιμέλεια και εκκαθάριση των καταλόγων», τονίζει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Αρμόδιο για την επιμέλεια και την κατάρτιση γενικά των εκλογικών καταλόγων είναι το Υπουργείο Εσωτερικών (άρθρο 9 του π.δ/τος 26/2012).

Οι Περιφέρειες είναι αποκλειστικά και μόνο αρμόδιες (σύμφωνα  με τα άρθρα 55 και 132 του ίδιου π.δ/τος) για τον ορισμό των εκλογικών τμημάτων και των καταστημάτων ψηφοφορίας των οικείων νομών. Ειδικότερα, σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής, μιας και τέθηκε το ζήτημα «σχολείων – φαντασμάτων», όπως στην περίπτωση του 316ου  εκλογικού τμήματος της Νίκαιας (σχετική αναφορά στην πρωϊνή εκπομπή του Mega), υπενθυμίζεται ότι οι εκλογικοί κατάλογοι με τον αριθμό των εκλογέων και τα εκλογικά τμήματα προκύπτουν από τους τηρούμενους στο Υπουργείο Εσωτερικών εκλογικούς καταλόγους και παραδίδονται από αυτό στην Περιφέρεια Αττικής. Η τελευταία στη συνέχεια προβαίνει μόνο στην κατανομή των εκλογικών τμημάτων σε καταστήματα ψηφοφορίας, καθώς δεν προβλέπεται οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση.

Από τη στιγμή που το θέμα των «σχολείων – φαντασμάτων» είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστό στο ΥΠΕΣ, αυτό θα όφειλε να είχε φροντίσει για την επιμέλεια και εκκαθάριση των καταλόγων, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα.

Όλα τούτα θα όφειλαν να τα γνωρίζουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών έτσι ώστε να αποφεύγουν την παραπληροφόρηση σε βάρος των Περιφερειών γενικά, και της Περιφέρειας Αττικής, ειδικότερα».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54