Η θρυλική Edith Piaf «ζωντανεύει» στη μεγάλη οθόνη μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Εξήντα χρόνια μετά το θάνατό της, η θρυλική Edith Piaf θα «ζωντανέψει» στη μεγάλη οθόνη με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Η νέα ταινία διάρκειας 90 λεπτών φέρει τον τίτλο «Edith» και είναι βασισμένη σε μια πρωτότυπη ιδέα της Julie Veille σε σενάριο που γράφτηκε από την ίδια  και τον Gilles Marliac. Επικεντρώνεται στην πολυτάραχη ζωή της Γαλλίδας τραγουδίστριας από το 1920 στο Παρίσι μέχρι την μεταπολεμική Νέα Υόρκη.

Η Piaf , γνωστή ως το «Σπουργίτι του Παρισιού» έφυγε από τη ζωή στις 10 Οκτωβρίου του 1963.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Variety, η Warner Music Warner Music Group ανακοίνωσε ότι «συνεργάστηκε με τους εκπροσώπους της διάσημης τραγουδίστριας για να αναδημιουργήσουν τη φωνή και τη μορφή της με την παραγωγή να υπόσχεται ότι θα αποκαλύψει πτυχές της ζωής της που μέχρι πρότινος ήταν  άγνωστες».

«Το animation θα προσφέρει μια σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας της, ενώ η ενσωμάτωση αρχειακού υλικού, σκηνικών και τηλεοπτικών παραστάσεων, προσωπικού υλικού και τηλεοπτικών συνεντεύξεων θα προσφέρει στο κοινό μια αυθεντική ματιά στις σημαντικές στιγμές της ζωής της Piaf» ανέφερε ο Αμερικανικός κολοσσός, ο οποίος ενώνει τις δυνάμεις του με την εταιρεία παραγωγής Seriously Happy.

 

Ηταν μια ξεχωριστή και συγκινητική εμπειρία να μπορούμε να ακούσουμε ξανά τη φωνή της Edith Piaf – η τεχνολογία μας έκανε να νιώθουμε σαν να ήμασταν ξανά στο δωμάτιο μαζί της, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας.

Σύμφωνα με τη Warner Music, η τεχνητή νοημοσύνη έχει εκπαιδευτεί πάνω σε εκατοντάδες δείγματα φωνής και εικόνες της Piaf, μερικές χρονολογούνται και πριν από 80 χρόνια. Επίσης στην ταινία περιλαμβάνονται πρωτότυπες ηχογραφήσεις όπως τα «La Vie en rose» και «Non, je ne regrette rien».